Hlavní obsah

Slovenský klavírista a zpěvák Jozef Holly předvede v Praze svou show

Novinky, Petr Mráček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fenomenální slovenský klavírista a zpěvák Jozef Holly se poprvé představí v Praze. Jeho koncert se bude konat v Zrcadlové kapli pražského Klementina.

Foto: Petr Mráček

Jozef Holly

Článek

Koncert nejen filmové hudby s klavírem a jeho bandem, se Klementinem rozezní 16. prosince od 20 hodin.

„Velmi se na to těším a věřím, že české publikum zaujmu. Je mi ctí hrát v tak nádherném prostoru, jakým je Zrcadlová kaple,” uvedl 39letý klavírista a zpěvák Jozef Holly. 

Charismatický hudebník, který je na Slovensku velmi populární a v Čechách je teprve “objevován”, zahraje směs filmových melodií i svých věcí. Chybět nebudou ani Vánoční skladby.

„Kromě toho, že jsem vydal několik alb, tak jsem právě dokončil nové vánoční CD, takže se diváci mají na co těšit. Těším se také před tím na benefiční akci na Žofíně u Hanky Kynychové pro děti z dětských domovů. Rád podporuji akce, které mají smysl, a které mají úroveň,” podotkl Jozef Holly.

Zájem o spolupráci s tímto nadaným klavíristou a zpěvákem, který má za sebou i letošní tour po Slovensku, a který jedinečným způsobem posouvá pojem “klavír” do nových dimenzí a zároveň blíže publiku, projevili dokonce už někteří lidé z hudební branže, muzikanti, zpěváci a dokonce orchestry či filharmonie. V příštím roce připravuje Jozef Holly několik koncertů také v Česku, ale i v zahraničí.

Jeho koncerty jsou pojaty v moderní úpravě. Jde jak o klasické skladby hudebních velikánů, tak o hity současnosti v klavírním provedení. Vystoupení, která jsou plná energie, emocí, v závěru přerůstají v zajímavou show, kterou umělec dokáže vytvořit, například i při vystoupeních větších rozměrů se smyčcovým orchestrem. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám