Hlavní obsah

Slavný francouzský kolotoč opouští Plzeň

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Začátkem listopadu skončil více než dvouměsíční provoz francouzského uměleckého kolotoče Le Manège Carré Senart na plzeňském náměstí Republiky.

Foto: Public Eye s.r.o.

Přepravu celého kolotoče, jehož demontáž a nakládání je rozděleno do tří dnů, zahájil speciální kamion v designu celosvětového hnutí Movember.

Článek

Ve čtvrtek 13. listopadu se tato atrakce začala vracet zpět do domovské Paříže. Přepravu celého kolotoče, jehož demontáž a nakládání je rozděleno do tří dnů, zahájil speciální kamion v designu celosvětového hnutí Movember, které bojuje proti rakovině prostaty a varlat. Kníratý řidič Filip Moupic s Movember kamionem jezdí po Evropě celý listopad.

Slovo Movember pochází ze spojení anglického slangového slova pro knírek (Mo) a anglického slova listopad (November). V České republice (a dalších 20 zemích světa) patří od roku 2008 listopad boji proti rakovině prostaty a varlat, tedy boji za mužské zdraví.

Hnutí Movember CZ se pro letošek spojilo i se společností C.S.CARGO a společně tak vznikl projekt speciálního kamionu, který celý listopad jezdí po Evropě a podporuje muže v boji proti rakovině prostaty a varlat. Kníratý řidič kamionu Filip Moupic navštěvuje na svých cestách všechny země, kde muži podporují Movember.

„Movember znalci vědí, že každý knír má svůj název. Jedním takovým je i TRUCKER, což v češtině znamená řidič kamionu. Napadlo nás tedy jednoho takového oslovit. Požádali jsme jej, aby se zapojil do Movemberu, pěstoval si knír "trucker" a stal se ambasadorem mezi kamioňáky v Evropě,” vysvětlil počátek spolupráce na projektu Marek Rejman, pořadatel akce Movember v České republice.

„S hnutím Movember jsme se spojili, abychom podpořili dobrou věc. Vyslali jsme tedy na cestu po Evropě našeho řidiče a udělali jsme z něj ambasadora Movember kamioňáků. Abychom dali příležitost vidět kamion i českým příznivcům Movemberu, zapojili jsme jej do odvozu slavného francouzského kolotoče Le Manège Carré Senart z Plzně do Paříže,” uvedl Aziz Jahić, marketingový ředitel společnosti C.S.CARGO.

„Slavná francouzská atrakce a umělecké dílo v Plzni předznamenalo přicházející rok 2015, ve kterém bude Plzeň Evropským hlavním městem kultury. Jako umělecký šéf projektu Plzeň 2015 ale zároveň jako příležitostný kamioňák jsem hrdý na to, že kolotoč pojede zpět do Paříže právě spolu s Movember poselstvím,” dodal Petr Forman, umělecký šéf společnosti Plzeň 2015.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám