Hlavní obsah

Skupina Tlupa Tlap z Pilníkova pokřtila své nové CD

Novinky, Jaroslav Blažek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pátek 7. června se ve večerních hodinách pilníkovský penzion U Skutilů zaplnil příznivci místní hudební skupiny Tlupa Tlap, kterou mnozí mají stále v povědomí pod původním jménem Kaluže. Po dlouhých osmi letech totiž křtila nové CD Jiný břeh. Každý, kdo přišel, obdržel i malý dárek.

Foto: Jaroslav Blažek

Křesr nového CD

Článek

Kmotrem se stala česká folková hudební skupina Neřež, která přijela v sestavě Vít Sázavský, Zdeněk Vřešťál a Robert Fischmann. Předchozí dvě CD vydala skupina Tlupa Tlap ještě pod původním názvem Kaluže - v roce 2001 se jednalo o CD Vločky se ničím netajou a o čtyři roky později o Šedé CD.

Po úvodním koncertu skupiny Neřež byla deska pokřtěna a poté následovalo představení většiny písniček z nového CD a to za přispění tří hostů, kteří se také na nahrávání CD podíleli – Lenky Jiránkové (violoncello), Matěje Suka (beatbox) a Zdeňka Vřešťála (akustická kytara).

O oblibě i „starých“ písniček svědčí také vyžádaný přídavek z prvého CD Tak trochu jiná koleda, která nechybí na žádném pilníkovském koncertě.

Koncert spojený se křtem nového CD měl velký úspěch – zúčastnilo se jej více než 200 návštěvníků, mj. až z Českých Budějovic. Nechyběl ani nejstarší občan Pilníkova pan Karel Skutil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám