Hlavní obsah

Skupina Čechomor: Rožnov i jeho okolí jsou přímo magické

Novinky, Zdenka Vaníčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Opravdu letní počasí slibuje předpověď na tento víkend. Dětský den nejen pro děti odstartuje na Ranči Bučiska v Rožnově pod Radhoštěm v sobotu 24. května již v 11 hodin a návštěvníky zde čeká celá škála aktivit. Ranč Bučiska dětským dnem a večerními koncerty kapel Strong Coffee a Čechomor oslaví rok od svého otevření.

Foto: Archiv Čechomor

Oblíbená kapela Čechomor se na Rožnov a jeho atmosféru už těší

Článek

„Do Rožnova se těšíme, zažili jsme tam mnoho krásných koncertů a atmosféru Rožnova máme rádi, protože jak Rožnov, tak i jeho okolí je přímo magické,” těší se Karel Holas, který se svými houslemi dovedl kapelu do současného soundu a slaví letos v kapele Čechomor 20 let svého působení.

Kromě večerního koncertu návštěvníky čeká den nabitý lákavými i adrenalinovými aktivitami a soutěžemi, které připravila AZ Agentura. Každý si také může vyzkoušet jízdu na koni pod dohledem zkušených instruktorů z Ranče Bučiska.

„Koně mám rád, táta byl lesník a dříví u něj v lese stahoval pan Ivánek, se kterým jsem často do lesa jezdil jako jeho pomocník. Ale z koní mám respekt, v minulosti jsem na koních zkoušel rajtovat, ale moc mi to nešlo. A vzhledem k tomu, že hraji na housle, to z důvodu starosti o své ruce už nezkouším,” říká Karel Holas o svých zkušenostech s koňmi.

Děti rozhodně zaujme lanové centrum a skákací hrad, oblíbená je tradičně lukostřelba. Méně známé, ale o to lákavější aktivity přitáhnou i dospělé návštěvníky – zkusit mohou jízdu na elektrickém býkovi, bumperball, bungee running nebo stavbu pivovarnického komínu. Na své si přijdou také vyznavači pivních speciálů, představí se českokrumlovský Pernštejn a pardubický pivovar.

Parta S.W.A.H si připravila prezentaci svých aktivit, pod vedením certifikovaných instruktorů mohou všichni vyzkoušet stále oblíbenější nordic walking, nebo se projet na terénních koloběžkách Mibo. Pro děti zde bude připravená koloběžková trať s časomírou, novým přírůstkem na Ranči je také zbrusu nové dětské hřiště.

Celé odpoledne završí již zmiňovaný koncert Čechomoru, který přijede do Rožnova zahrát v rámci Čechomor Kooperativa Tour i s předkapelou Strong Coffee z Českých Budějovic. „V Rožnově zahrajeme kromě starších písní i písně z našeho posledního alba Místečko. Bude to průřez naším repertoárem,” láká fanoušky Karel Holas.

Reklama

Výběr článků

Načítám