Hlavní obsah

Školní mládež oslavila podzim orientačním během na Slezskoostravském hradě

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve středu 17. října uspořádal Městský svaz orientačních sportů Ostrava spolu se základní školou MUDr. Emílie Lukášové z Hrabůvky XXVIII. ročník orientačního běhu Finále škol 2018. Sportovní oddíl lepus.cz vybral tentokrát prostředí Slezskoostravského hradu a jeho krásného okolí v podhradí.

Foto: Ing. Josef Zajíc

Ostrava 17.10.2018 Z hradu do podhradí a zpět s mapou v ruce! Start.

Článek

Na Slezskoostravském hradě ve spolupráci s kastelánkou hradu Alenou Špetíkovou se sešlo 9 základních a středních škol, aby uzavřely soutěžní kapitolu roku 2018 a otevřely další ve školním roce 2018/2019. 

Mapu pro zúčastněné závodníky, ze základních škol MUDr. Emílie Lukášové, Dvorského, Mitušovy 8, Srbské, Staré Bělé, Střediska volného času Ostrava, středních škol - gymnázia Františka Hajdy a Střední školy informačních technologií z Frýdku-Místku, připravil Zdeněk Jakobi. Závodu se také zúčastnili studenti 3. ročníku bakalářského studia Pedagogické fakulty Ostravské univerzity, katedry Studií lidského pohybu, oboru rekreologie.

Členové sportovního oddílu lepus.cz postavili sprinterské tratě pro kategorie D5, H5 (dívky, chlapci 4.- 5. tříd,) D7, H7 (6.-7. tříd) D9, H9 (8.- 9. tříd ) DS, HS ( studenti středních škol 1.- 4. ročníku). Start byl v hlavní bráně na Slezskoostravském hradě, v podhradí další kontroly a cíl byl opět na hradě.

Po doběhu všech závodníků byly vyhlášeny výsledky kategorií jednotlivců. Nejlepší závodníci obdrželi pěkné ceny: na prvním místě tričko s logem závodu, medaili a diplom. Závodníci na druhých místech obdrželi baterku, medaili a diplom a ti, kteří si z pódia odnášeli bronzové medaile, dostali také skicák, pastelky a diplom.

Výsledky nejlepších:

Kategorie D5: 1. Pazdyková Veronika, ZŠ Mitušova 16, Hrabůvka 13:06     

Kategorie H5: 1. Ozravický Matěj, ZŠ Stará Bělá 9:24

Kategorie D7: 1. Piňosová Adéla, Gymn. Fr. Hajdy, Hrabůvka 9:45

Kategorie H7: 1. Stocker Richard, ZŠ Stará Bělá  6:67

Kategorie D9: 1. Klečková Hana, ZŠ Srbská, Výškovice 7:44

Kategorie H9: 1. Peterek Daniel, ZŠ Stará Bělá 8:08

Kategorie DS: 1. Štrosová Jana, Gymn. Fr. Hajdy, Hrabůvka 9:08

Kategorie HS: 1. Neděla Jakub, Gymn. Fr. Hajdy, Hrabůvka 6:45

Kategorie VŠD: 1. Kociánová Eliška, OU, rekreologie Ostrava 11:30

Kategorie VŠH: 1. Kovář, Daniel, OU, rekreologie Ostrava 10:47

Další závod pro veřejnost v rámci Slezské zimní ligy v orientačním běhu se bude konat 2. prosince v Ostravě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám