Hlavní obsah

Ski areál Razula začal zasněžovat sjezdovky, chystá se na zahájení jubilejní sezóny

Novinky, Martina Žáčková

Ve Ski areálu Razula ve Velkých Karlovicích začali v noci na středu 27. listopadu zasněžovat sjezdovky. Sněžná děla se tak rozjela jen dva dny po první sněhové nadílce.

Foto: archiv Ski areálu Razula

Ve Ski areálu Razula se ve středu začalo zasněžovat.

Článek

Se zasněžováním se pak čekalo už jen na to, až začne více mrznout.

„Podmínky k zasněžování jsou nyní ideální, už i během dne se teploty pohybují výrazně pod bodem mrazu,“ informoval Lubomír Sušila ze Ski areálu Razula. „Tento víkend ještě se zahájením lyžařské sezóny nepočítáme, ale je možné, že už během příštího týdne bychom mohli připravit pro lyžaře sjezdovku Horal a na víkend ji pak otevřít. Bude ale záležet na počasí,“ dodal Lubomír Sušila.

Do nadcházející lyžařské sezóny vstoupí Ski areál Razula s nezměněnými cenami skipasů. Slibuje také kvalitnější úpravu sjezdovek díky nově pořízené rolbě s navijákem. Novinkou je i rozšíření večerního lyžování o neděli, což střediska v regionu většinou nenabízí. Večerní lyžování se tak bude konat vždy od středy do neděle.

Zlepšilo se také zázemí na úpatí sjezdovky Horal, kde bylo nově zřízeno sociální zařízení.

Areál také bude lákat návštěvníky na doprovodné akce a programy. Od 2. ledna 2014 bude opět platit oblíbená bonusová akce Lyžuj a plav, s níž mají lyžaři ve všední dny k celodennímu, dopolednímu a večernímu skipasu Razula hodinový vstup zdarma do termálních bazénů Wellness Horal. Ze sjezdovky tak mohou zamířit rovnou do bazénu.

Od poloviny ledna do začátku března se budou konat pravidelné nedělní lyžařské závody pro děti, chystají se i ranní a večerní carving workshopy s výukou.

Pro Ski areál Razula Velké Karlovice bude zároveň nadcházející lyžařská sezóna jubilejní, připomene si 10 let od zahájení provozu. Hlavní oslava se uskuteční v sobotu 4. ledna 2014. Lyžaři na historických lyžích nebo v oblečení starším deseti let budou lyžovat se slevou, připraven bude i zábavný program a zahájení výstavy historických pohlednic, která zachycuje proměny zdejšího údolí Léskové v posledních 50 letech. K vidění zde bude až do konce sezóny.  

Ski areál Razula tvoří tři sjezdovky o celkové délce 2 km. Nejdelší FIS sjezdovka Razula měří 1 km a má převýšení 210 metrů. U rodin s dětmi je nejoblíbenější mírná sjezdovka Horal u hotelu Horal, kde je i lyžařská Tygří školka a snowtubing. Ve Ski areálu Razula je také půjčovna lyží a sněžnic.  

Okolí je navíc protkáno množstvím běžeckých stop. Obec Velké Karlovice v údolí pravidelně upravuje 40 km stop soustředěných do celkem 11 běžeckých okruhů. Letos by k nim měl přibýt další, dvanáctý okruh v délce 3 km za hotelem Galik. Tuto síť doplňuje dalších 50 km běžeckých tras na okolních horských hřebenech vedoucích až ke Vsetínu. Letošní novinkou má být plánované napojení „karlovických“ stop na trasy v okolí známého lyžařského střediska Bílá, což možnosti výletníků rozšíří o další desítky kilometrů.  

Reklama

Výběr článků

Načítám