Hlavní obsah

Skautky a skauti z Poličky o prázdninách opět pomohou dětem a České televizi zachránit Déčko

Novinky, Alena Zavoralová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stejně jako skauti ve všech krajích Česka budou se i poličští podílet na velké prázdninové hře České televize Probuď Déčko! Projekt propojuje webovou hru, výlety do přírody, televizní vysílání i návštěvy kulturních či historických památek a měst.

Foto: ČT Déčko
Článek

Děti v ní pátrají po ukrytých symbolech na více než sto sedmdesáti místech po celém Česku. O ty ukryté v přírodě se starají skautské oddíly.

Skauti ze střediska Tylia v Poličce se zapojili do pořádání prázdninové soutěže České televize, v níž mají děti za úkol zastavit zpomalování světa Déčka a která začíná první prázdninový den a potrvá do 31. srpna. Skauti se budou se v průběhu celých prázdnin starat o schránku ukrytou na místě, které pro hru předem pečlivě vybrali. Místo muselo splňovat požadavky na snadnou dostupnost mimo jiné pro rodiny s kočárky.

„Do organizace hry jsme se zapojili už v loňském roce. Okolí Poličky důvěrně známe z víkendových výprav, takže najít mezi nimi zajímavé a dostupné pro nás nebyl problém. Po celé prázdniny se v péči o ukrytou schránku střídáme – doplňujeme obsah a pravidelně kontrolujeme, zda se například neztratila,“ řekly děti ze skautského střediska Tylia v Poličce.

Zachránci Déčka se musí vydat nejméně na tři výlety a na každém z nich získat heslo, které pak zadají na webových stránkách hry www.probuddecko.cz. Symboly jsou ukryty na více než sto sedmdesáti místech po celé republice a kromě historických či kulturních památek a Turistických informačních center jsou umístěny také na různých místech v přírodě, kam je ukryli členové místních skautských oddílů.

Do předchozích ročníků letní prázdninové soutěže se zapojily desítky tisíc rodin z celé země.

Junák – český skaut je největší výchovnou organizací pro děti a mládež v Česku. Za posledních 11 let se počet skautek a skautů v zemi zvýšil ze 40 tisíc na téměř 58 tisíc. Skauting vede k formování charakteru, přináší mladým lidem dobrodružství a partu kamarádů. Je největším hnutím mladých na světě – hlásí se k němu 50 milionů dětí, mladých lidí a dospělých dobrovolníků ve 216 zemích světa.

Reklama

Výběr článků

Načítám