Hlavní obsah

Silnice, kterou proklínají nejen řidiči, ale i chodci v jihočeské metropoli

Novinky, Martin Smrček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Již dlouhodobě upozorňují občané Mladého u Českých Budějovic na světelnou signalizaci u obchodního domu Trefa, která funguje zhruba od 6 hodin do 9 hodin, poté se vypne a zapne se až druhý den.

Foto: Martin Smrček

nehoda 7.9.2012

Článek

Přestože byl na tuto situaci upozorněn Odbor dopravy města České Budějovice, nic se nezměnilo. Možná protože tuto silnici radní nepřecházejí denně a nevidí situaci tak černě jako obyvatelé, kteří byli svědkem již docela ošklivé nehody s chodcem na přechodu, který není označen vodorovnou značkou. Proto ani účastník nehody nemohl očekávat, že slečna vejde na neoznačený přechod pro chodce. Záchranka ji odvezla do nemocnice s těžkým úrazem.

Dopravní nehoda se stala přibližně červenci na to, co byla sražena slečna na přechodu pro chodce, který není označen, když účastník z vedlejší silnice vyjížděl na hlavní komunikaci. Jak přiznal řidič na hlavní komunikaci, jel o něco rychleji, ale kdyby fungovala světelná signalizace, tak se to nemuselo stát.

Dne 7. září se stala se nad křižovatkou K. V. Reise nehoda tří vozidel, když účastník silničního provozu parkoval ke krajnici. Automobil blížící se k zaparkovaným vozidlům řidič neubrzdil. Odhadovaná škoda v celkové částce převyšuje 150 000 korun.

Uzavřený viadukt na Rudolfovské třídě

Na tuto křižovatku byl upozorněn i hejtman jihočeského kraje Jiří Zimola, ač mu tato situace nebyla lhostejná, tak asi vypadá, že zdraví lidí a situace dopravy je pasé, dokud bude uzavřený viadukt na Rudolfovské třídě.

Odbor dopravy se k této situaci vyjádřil: „Že musí být vyplá světelná signalizace, aby se netvořila kolona v ulici K. V. Reise,“ zakončil slova pracovník odboru dopravy, který má na starost oblast Mladé u Českých Budějovic.

Reklama

Výběr článků

Načítám