Hlavní obsah

Severočeské předkolo soutěží Brána a Dětská Porta

Novinky, Robert Schernstein

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Klubu Na Rampě se v neděli konalo severočeské předkolo dvou autorsko-interpretačních soutěží. Finále soutěže Brána se koná na konci listopadu v Brně pod taktovkou České tábornické unie a finále soutěže Dětská Porta probíhá v Praze na začátku února.

Foto: Alena Vítová
Článek

Krásně propršená neděle 3. 11. 2013 znamenala pro mnoho mladých muzikantů z Jablonecka i širšího okolí den plný očekávání, zda postoupí či nepostoupí do národního finále alespoň jedné ze soutěží.

Pořadí vystoupení účastníků se losovalo pod dozorem hlavní organizátorky akce Aleny Vítové a týmu jejích spolupracovníků z Hudebního studia KOKOS.

Vystoupilo celkem 12 soutěžících sólistů i kapel do 18 let. Každý soutěžící byl limitován počtem tří skladeb. Sál klubu Rampa byl zaplněn diváky do posledního místečka a židle se doplňovaly, odkud to jen šlo.

O moderování akce se postaral Vašek Vít, který, v přestrojení za dobyvatele pustin Severní Ameriky z 18. století, zábavnou formou představil počátky severoamerického trampování. Zároveň pomohl začínajícím muzikantům zahodit nervozitu před vystoupením a společně se zvukařem Bobem je mnohdy poprvé zavedl před mikrofony.

Jako host večera vystoupilo duo „Na dálku“. Příjemně laděná tvorba zpěváka a vynikajícího kytaristy Vítka Dvořáčka byla k dokonalosti doplněna zpěvem a kytarou Barči Černé ze Žebráku u Berouna. Oba sklidili upřímný dlouhotrvající potlesk.

V odborné porotě zasedlo pět porotců. Jarda Handlíř, Svatava Blahynková, Martin Habr, Anička Drábková a hudební host soutěže Vítek Dvořáček.

Po nesnadném výběru se porota rozhodla do finále Brány do Brna poslat kapelu Náhodou z Rumburka, kapelu JUNK ASPECT, dívčí duo PROSIM a DAVIDA POLÁKA. Porota určila i náhradníky. Rozhodnutí padlo na Vendulku Salabovou a kapelu K. A. P.

Do finále Dětské Porty posílá porota hájit barvy regionu kapelu NÁHODOU, kapelu JUNK ASPECT, kapelu NAUTICA, duo PROSIM, DAVIDA POLÁKA, kapelu K.A.P. a na závěr ještě sympatické začínající dětské trio VéDéVéčka.

Jména ostatních soutěžících se jistě objeví v dalších soutěžích a jejich výkony je třeba obrovsky ocenit. Limity postupujících jsou však omezené a porota měla tedy velmi nesnadný úděl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám