Hlavní obsah

Šestá výhra v řadě posunula kralupské fotbalisty do čela soutěže

Novinky, Rostislav Smolej

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V 10. kole III. třídy se na domácím stadionu V Olších sehrálo utkání mezi Kralupy 1901 A a TJ Sokol Jeviněves. Po vynikajícím zápase vyprovodili hráči Kralup soupeře z hřiště skórem 5:1 a vedou tabulku soutěže.

Foto: Rostislav Smolej

jeden z průniků domácího Pavla Mráze

Článek

Do utkání nastoupila obě mužstva s odhodláním nedat zadarmo ani metr hrací plochy. Hrál se pohledný fotbal, plný akcí jak na jedné, tak na druhé straně.

V úvodu zápasu předvedl hráč domácích Pavel Mráz dva průniky před bránu soupeře, ze kterých bohužel ještě gól ale nepadl. Na ten si musel jmenovaný počkat až do 29. minuty, kdy se mu povedlo vstřelit první branku utkání. Hráče z Jeviněvse ale vstřelený gól "nakopl" a začali být více důslední v soubojích. Do konce první půlky to ale nic na stavu nezměnilo.

Po přestávce pokračovali jeviněvští hráči tam, kde před pauzou skončili, a tato snaha vyvrcholila vyrovnávací branku v 50. minutě, kterou do sítě umístil Jirka Kokšal. Jejich radost z vyrovnávací branky však netrvala dlouho. Za šest minut dal druhý gól domácích vynikající Petr Gabčo a po další minutě přidal třetí branku 1901 opět Pavel Mráz.

Tyto dva rychlé góly rozhodly další průběh zápasu. Přes to se hosté ale nevzdali a bojovali, ale v momentech ohrožení podržel tým Kralup domácí gólman Václav Šour svými zásahy. Přes občasné fauly se hrálo veice slušné utkání, první žlutá karta byla vidět na konci prvního poločasu ve 43. minutě (hosté - Marek Paul, domácí v 84. minutě - Adam David).

Závěrečných patnáct minut korunovali další dva góly domácích. V 74. minutě vstřelil 4. gól Jirka Muška a v minutě 83. upravil gólový stav na konečných 5:1 Luděk Zelenka. Kralupy 1901 A se tak po 10. zápase dostalo na prvním místo tabulky se skóre 41:8 a s 24 body.

Výkony obou mužstev je třeba vyzdvihnout, nedělní zápas se povedl i z hlediska pohledu diváků, kterých na zdejší poměry přišlo vcelku dost.

Sestavy:

Domácí: Šour Václav, Hunal Tomáš, David Adam, Řenč Matěj (K), Kulhavý Jáchym, Muška Jiří, Menčl Dominik, Zelenka Luděk, Mráz Pavel, Gabčo Petr, Polák Roman - náhradníci: Kinter Richard (86. minuta-Řenč Matěj), Hemr David (58. minuta-Polák Roman) , Pešek Pavel (60. minuta - Kulhavý Jáchym)

Hosté: Velický Dominik, Paul Marek, Kindl Petr, Janovský Tomáš, Šelicha Jan, Macák Pavel, Broft Jan (K), Kokšal Jiří, Černý Marek, Duchoslav Petr, Schoř Martin - náhradníci: Rozsypal Martin, Kysela Jaroslav, Malý Michal (51. minuta - Kokšal Jiří), Novotný Petr, Tyle František (74. minuta - Kindl Petr), Malík Tomáš, Janovský Miloslav.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám