Hlavní obsah

Sedmý večer Domova Paprsek rozdal čtyři stovky dárků

Novinky, Bára Haušková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dobrovolníci ze spolku Aktivní Pomoraví zažili již posedmé stres i radost z příprav společenského večera benefiční akce pro klienty Domova Paprsek v Olšanech na Šumpersku.

Foto: Bára Haušková

Zahájení společenského večera Domova Paprsek patří každoročně jeho uživatelům.

Článek

Ve společenském oděvu se tak sejdou každoročně lidé s mentálním a kombinovaným postižením, obyvatelé regionu i politická reprezentace.

Program společenského večera, který se letos konal 23. listopadu, je vždy atraktivní. Kromě vystoupení dětí školou povinných, zejména těch místních, se každoročně pořadatelé snaží najít něco opravdu zajímavého. Letos překvapili žonglérem, který kromě míčků a kuželů žongloval i s jízdním kolem. Zahájení však tradičně patří uživatelům Domova Paprsek, kteří v kostýmech Indiánů hrají na djembe bubny.

Večer je spojený s bohatou tombolou. Ta byla i letos naplněna díky štědrým sponzorům a dárcům. Letos se jich sešlo 77. „Daří se nám získávat jak věcné dary, tak finanční. Letos jsme měli 400 cen na přímou výhru a další slosovatelné. Oslovujeme členy Místní akční skupiny Horní Pomoraví, obce i neziskovky i podnikatele,“ uvedla za organizátory Renata Baslerová.

Radost dělají i maličkosti. „Stačí už jen ten pocit výhry. V podstatě je jedno co, hlavně že něco, každá obálka s losy obsahuje jeden výherní los, takže vyhrávají všichni. Pokud ale mám konkrétně zhodnotit, z čeho mají návštěvníci, tedy uživatelé Domova Paprsek a dalších zařízení, největší radost, jmenovala bych asi dorty, rolády a tento typ konzumovatelných věcí,“ směje se organizátorka.

Pro lidi, kteří připravují každoročně společenský večer, představuje největší nápor balení, příprava a kompletace tomboly. To částečně probíhá v kanceláři MAS Horní Pomoraví, část darů si chystá přímo Domov Paprsek. „Hlavně musí být na akci vždy v záloze alespoň 1 až 2 ceny, kdyby se náhodou nějaká ztratila nebo se nemohla najít, tak aby každý něco dostal,“ říká Baslerová.

S organizačními záležitostmi letos vypomohli také skauti z Rudy nad Moravou. Jistým poděkováním je pro pořadatele také zájem představitelů obcí a politické reprezentace. Letos tak přišel okusit atmosféru venkovské benefiční akce nově zvolený senátor Miroslav Adámek.

Společenský večer mají v oblibě i kapely, které se starají o hudební produkci. „Už dlouho se nám nestalo, abychom měli tak roztančené publikum hned od začátku akce,“ pochvaloval si kapelník. Také závěrečný úklid je v rukou organizátorů, kteří vezmou košťata a s dobrým pocitem, že se akce letos opět povedla a nikdo z hostů nezaznamenal drobné organizační nedostatky, které se každoročně tak jako tak vyskytnou. 

Akci pořádají spolek Aktivní Pomoraví společně s Domovem Paprsek a MAS Horní Pomoraví o.p.s. Vstupné je dobrovolné a veškerý výtěžek putuje Domovu Paprsek v Olšanech. Místem konání společenského večera je od prvního ročníku sál OP Papírny v Olšanech.

Reklama

Výběr článků

Načítám