Hlavní obsah

Sedmý ročník dobrušského Majálesu už klepe na dveře

Novinky, Matouš Suchochleb

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 7. května odstartuje ve 14:00 hodin další ročník stále populárnějšího dobrušského Majálesu.

Foto: Matěj Sládek

Majáles Dobruška

Článek

Letos to je již pět let od chvíle, kdy Vladislav Jiroud a Vojtěch Rydlo převzali vůdčí slovo nad Majálesem v Dobrušce, překopali celý koncept, vytvořili nový funkční tým a s jeho pomocí za pár let posunuli akci na úplně jinou úroveň.

Změna přišla v roce 2012, kdy se k vedení dostala výše zmíněná jména s novými spolupracovníky, kteří s pořádnou dávkou odvahy rok za rokem posouvali laťku výš a výš. Dotáhli do svého města interprety, kteří by zde za normálních okolností neměli možnost vystoupit. Ale není řeč o žánrových formacích s jedním slušným albem, které ale zná jen vyvolená část mládeže. Jde o skutečně zvučná jména, které je možno zastihnout na velkých festivalech, ve vyprodaných klubech, nebo v setu komerčních rádio stanic.

Rok 2015 představoval další znatelný posun oné pomyslné laťky, a to především změnou areálu. Místo činu se přesunulo z původních Archlebových sadů do městského pivovaru Rampušák, se kterým pořadatelé spolupracují již od prvního ročníku.

Rozhodnutí bylo správné, poněvadž akce konečně dostala oplocený areál. Ten zamezil krádežím, které výrazně poškodily předchozí ročník. Také přišla konečně možnost výběru symbolického vstupného, který by měl pomoci velice nízkému rozpočtu akce, což se nakonec také potvrdilo a organizátoři byli schopni postavit i druhé pódium a na jubilejní pátý ročník pozvat celkem třináct skvělých interpretů. 

Letos se hodlají pánové posunout znovu o kousek dál, přináší znovu celkem třináct zajímavých jmen, které by měly přilákat pozornost. Program se i tentokrát opírá o vycházející hvězdičky svých škatulek, ať už se bavíme o post-hardcorových Glad For Today z Hradce Králové, pop-punkové uskupení ATD, G-punkové úderce Smoketown G ze srdce Moravy, těžce zařaditelné kytarovce John Wolfhooker, libereckých tvrďácích Backfist, nebo velice nadějném alternativním duu VR/NOBODY.

Kromě nich jsou ale letos připravené i zaručené trháky jako showman a zpěvák Jakub Děkan, zástupci slovenského rapu Nerieš, dvojice Renne Dang a Viktor Sheen za český rap, a především energické uskupení The Paranoid (také ze Slovenska), které má v záloze mnoho skvělých hitů.

Teď už celý pořadatelský tým doufá v přízeň počasí a pozitivní ohlas veřejnosti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám