Hlavní obsah

Sedmihorské léto 2018 přiveze v osmi termínech velké hvězdy a tři výjimečné projekty

Novinky, Jitka Maděrová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hudební a divadelní Sedmihorské léto, které se každoročně odehrává v centru Českého ráje, letos přiveze hvězdy jako Tomáš Klus, Spirituál Kvintet, Simona Stašová, Ivan Trojan, Miroslav Krobot, Jaroslav Plesl, Klára Melíšková a mnoho dalších. Diváky však čekají i tři zcela výjimečné projekty.

Foto: Jitka Maděrová

Program Sedmihorského léta 2018 je plný hvězd. Zažít můžete i tři výjimečné projekty. Jedním z nich je Michael Jackson Symphony.

Článek

VANDROVALI HUDCI – Jiří Pavlica a Hradišťan & Vlasta Redl s kapelou

Legendární projekt, který se mnohým vryl do paměti pod názvem jedné z písní Vandrovali hudci, boural na přelomu osmdesátých a devadesátých let koncertní sály. Oslovil tisíce lidí jedinečným spojením folku, bigbítu a lidové hudby. Byla to jedna z prvních vlaštovek hudby, které se až později začalo říkat „world music“. Když se jej na jaře 2015 rozhodli Vlasta Redl s Jiřím Pavlicou oživit, přilákalo spojení Hradišťanu s Redlovou kapelou na koncerty tisíce diváků. Projekt tak pokračuje a je velmi úspěšný - potlesky ve stoje a ve všech případech zcela vyprodáno. Kromě písní z původního programu si muzikanti připravili i řadu novinek. Podmanivé melodie, rozmanité texty, plné sbory, skvělé instrumentální výkony… To vše se bude na diváky hrnout z pódia více než dvě a půl hodiny.

4TET

Umělecky plnohodnotný, precizní, a přitom osobitý projev tohoto vokálního seskupení se snoubí s již pověstnou dokonalostí a profesionalitou Jiřího Korna. Úžasné vokální výkony, nepřehlédnutelný design kostýmů Marie Markové a Jana Boušky, překvapivě originální pojetí aranžmá a neotřelé harmonie Jiřího Škorpíka i temperamentní herecké a “taneční” výkony všech aktérů na jevišti… Návštěvníci se mohou těšit na brilantně aranžované známé melodie ve 4TETovském kabátu a skvělou podívanou. Scéna, kostýmy, projekce, elegance a specifický humor potěší diváky všech generací. 4TET ve složení: tenor David Uličník, baritone 1 Jiří Korn, baritone 2 Jiří Škorpík, bass Dušan Kollár.

MICHAEL JACKSON SYMPHONY

Osmdesátihlavý soubor složený ze skvělých hudebníků Filharmonie Hradec Králové a Moondance Orchestra se svými sólisty – Dashou, Naďou Wepperovou, Dušanem Kollárem a Dušanem Marko předvede divákům největší hity Michaela Jacksona v nádherných aranžích Martina Kumžáka.

Sedmihorské léto 2018 bude probíhat po celé léto od 22. června do 30. srpna v samostatných termínech. Více o akcích a předprodej vstupenek na www.sedmihorskeleto.cz.

PROGRAM SEDMIHORSKÉ LÉTO 2018:

22. 6. Ucpanej systém – Dejvické divadlo

22. 6. Ucpanej systém – Dejvické divadlo 12. 7. Tomáš Klus a jeho Cílová skupina

22. 6. Ucpanej systém – Dejvické divadlo 12. 7. Tomáš Klus a jeho Cílová skupina 19. 7. Spirituál Kvintet

22. 6. Ucpanej systém – Dejvické divadlo 12. 7. Tomáš Klus a jeho Cílová skupina 19. 7. Spirituál Kvintet 26. 7. Jiří Pavlica a Hradišťan & Vlasta Redl s kapelou – Vandrovali hudci

22. 6. Ucpanej systém – Dejvické divadlo 12. 7. Tomáš Klus a jeho Cílová skupina 19. 7. Spirituál Kvintet 26. 7. Jiří Pavlica a Hradišťan & Vlasta Redl s kapelou – Vandrovali hudci 9. 8. 4TET - koncert, verze IV. 

22. 6. Ucpanej systém – Dejvické divadlo 12. 7. Tomáš Klus a jeho Cílová skupina 19. 7. Spirituál Kvintet 26. 7. Jiří Pavlica a Hradišťan & Vlasta Redl s kapelou – Vandrovali hudci 9. 8. 4TET - koncert, verze IV.  16. 8. Michael Jackson Symphony - Filharmonie Hradec Králové a Moondance Orchestra

30. 8. Shirley Valentine - Simona Stašová

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám