Hlavní obsah

Sdružení motivuje návštěvníky Jeseníků k lovům beze zbraně

Novinky, Bára Haušková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Každé roční období vyhlašuje Jeseníky - Sdružení cestovního ruchu J-SCR, nezisková organizace, která sdružuje přes šedesát členů zejména z řad obcí, lázní, hotelů, lyžařských areálů, neziskových organizací působících v cestovním ruchu a Olomouckého kraje, fotografickou soutěž na vybraná témata.

Foto: Bára Haušková

Podzimní Jeseníky patří k nejkrásnějším v celém roce.

Článek

Příznivci Jeseníků tak mohou své zážitky i fotografické úlovky sdílet na sociální síti. „Z Jeseníků si každý odváží mnoho zážitků, které vydrží po celý život. Velkou radost přináší také možnost se o zážitky podělit s ostatními fanoušky naší turistické destinace. Ať už jde o přírodní krásy, technická díla, historicky významné památky nebo sportovní výkony, vždy je u nás něco typického pro každé roční období,“ těší se ze zájmu návštěvníků Jeseníků Jan Závěšický, ředitel J-SCR.

Nyní vyhlásilo Sdružení podzimní soutěž nazvanou Sportovní zážitky a aktivní dovolená v Jeseníkách. Podzimní měsíce představují pro cestovní ruch obecně, a v Jeseníkách to platí částečně také, spíše slabou sezónu. Přesto jde o období, kdy je na horách velký prostor pro aktivní trávení volného času, v některých z místních lázní nebo wellness zařízení. 

„Slunce z modré oblohy nad šedivými mlhovými opary, prvními mrazíky jinovatkou ozdobená bělostně bílá tráva, která ještě místy dýchá letními barvami, tisíce odstínů červené, žluté, zelené, oranžové barvy, které barví lesy a louky každý rok do nekonečného počtu úchvatných scenérií. To vše je příroda Jeseníků na podzim a vděčná kulisa pro fotografy amatéry i profesionální nadšence lovů beze zbraně,“ vybízí návštěvníky hor Závěšický.

Snímky s podzimní tématikou mohou soutěžící posílat do 30. listopadu. Poté budou příznivci od 1. prosince do 11. prosince hlasovat pro nejzdařilejší momentky. K vyhlášení podzimní soutěže dojde 12. prosince.

Veškeré informace o soutěži, ale i o Jeseníkách se nacházejí na turisticko-informačním portále Olomouckého kraje www.jesenikytourism.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám