Hlavní obsah

Scénář k Bastardům jsem se naučil při běhu, řekl Jan Tříska na návštěvě v Náchodě

Novinky, Jiří Horák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Z Los Angeles v Kalifornii přijel do Náchoda známý a oblíbený herec Jan Tříska. V pátek 27. dubna byl oficiálně přivítaný představiteli města v historické obřadní síni náchodské radnice. Jan Tříska u nás natáčí třetí pokračování výjimečného filmu Bastardi.

Foto: Helena Horáková videovize.info

Herec Jan Tříska přiletěl do Náchoda z Los Angeles na natáčení třetího filmu Bastardi.

Článek

Jana Třísku zná většina diváků především díky roli Igora Hnízda ve filmu Obecná škola. Jeho postavě se v Obecné škole dařilo zvládat třídu rozjívených dětí a udržovat v ní pořádek. Podaří se Janu Třískovi něco podobného i v Bastardech?

Na to si budeme muset počkat do září, kdy bude do kin uveden třetí bastardí film režiséra, scénáristy a herce Tomáše Magnuska.

Herec vzpomínal na Pepíka

Jan Tříska dopoledne vzpomínal na své dávné návštěvy Náchoda s divadlem Na Jezerce a hlavně na zdejšího rodáka, "Pepíka" Škvoreckého.

"Byl to hodnej strejda, měl strejcovskou povahu, i když chtěl být dobrodruh. Šel životem se saxofonem a snažil se být hiphip sexy, a přesto při tom pořád vypadal jako úředník ze spořitelny. Byl to fantastickej chlap," zavzpomínal na svoje setkání s Josefem Škvoreckým u nás, v Kanadě i v Americe Jan Tříska.

Každý den ráno běhá

Stejně jako v Americe ani v Náchodě herec nevynechává svůj každodenní běh. "Můj život není pravidelný, proto se snažím, aby alespoň to moje běhání bylo pravidelné. Při běhu se učím i role. Ale scénář pro Bastardy jsem se naučil už při běhání v Los Angeles," smál se Jan Tříska.

Pochvaloval si krásné páteční počasí. "Byl jsem překvapený, že tady je stejně krásně a slunečno jako v Kalifornii v Los Angeles, odkud jsem odlétal před třemi dny," dodal Jan Tříska.

Natáčíme v České Skalici

Tomáš Magnusek, který se nemohl zúčastnit přijetí herce v budově radnice, poslal alespoň SMS na telefon producenta, ve které vysvětlil, že se Bastardi právě nyní natáčejí V České Sklici a poděkoval občanům za toleranci k některým omezením, která natáčení přináší.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám