Hlavní obsah

Sbírka pražské zoo na pomoc australské fauně vynesla téměř 23 milionů

Novinky, Vratislav Konečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sbírka pražské zoologické zahrady na záchranu australských zvířat zdecimovaných loňskými a letošními rozsáhlými požáry vynesla 22 761 332 korun, rozděleno bylo už 20 196 306. I v těžké době byla solidarita velká.

Foto: Zoo Praha
Článek

Kam směřuje pomoc

Kam peníze zamířily, se dozvíte na výstavě před Vzdělávacím centrem Zoo Praha. K této příležitosti byla vydána i brožura Pomoc pro Austrálii. Rozsah je 40 stránek s řadou fotek. Dozvíte se o bezprostřední pomoci, ale i o dlouhodobých projektech na ochranu ohrožených druhů původní australské fauny, jejichž situaci tyto požáry ještě výrazně zhoršily.

Můžete si ji zdarma stáhnout na www.zoopraha.cz/australie.

Přispěvatelé do australské sbírky mají možnost si ji vyzvednout vytištěnou v zoo, nebo si na adresu brozura@zoopraha.cz napsat o její zaslání poštou.

Díky české pomoci se tak zvyšuje šance na přežití například pro jižní klokany horské, ikonické paropuchy corroboree nebo výjimečné vakoplchy trpasličí.

Reklama

Výběr článků

Načítám