Hlavní obsah

S přihlašováním do klubů a kurzů spěchejte, radí Moravskoslezská vědecká knihovna

Novinky, Marcela Stehlíková

Tvůrčí psaní, české dějiny, trénování paměti, klub německého filmu. To je jen krátká ukázka z pestré nabídky klubů a kurzů, které pro své návštěvníky přichystala Moravskoslezská vědecká knihovna v Ostravě pro klubové období 2020/2021.

Foto: Marcela Stehlíková
Článek

V letošním roce rozšířili knihovníci nabídku o klub pro rodiče s dětmi. Čeká na ně Veselá věda, která představí „skorovědecké“ pokusy z chemie, fyziky a biologie.

„Posláním Veselé vědy je rozvoj dětí, jejich přirozené zvídavosti a talentů a mezigenerační trávení volného času. Je vhodná pro rodiče či prarodiče s dítětem na 1. stupni ZŠ,“ sdělila Mgr. Kamila Konvičková, která je garantem této volnočasové, zábavné i vzdělávací aktivity.

Další novinkou je klub Číselkovo – kou-zelná matematika. Je vhodný pro zvídavé děti od 5. třídy ZŠ. Účelem je ukázat, že matematiku lze učit jinak – zábavně a dokonce i s příběhem. Tyto kluby budou probíhat jednou měsíčně a děti se svými blízkými mohou navštívit před jejich zahájením ukázkovou hodinu.

Pro aktivní seniory pořádá knihovna Virtuální Univerzitu třetího věku, která nabízí témata České dějiny a jejich souvislosti 2 a Umění rané renesance v Itálii.

Další letošní novinkou je kurz trénování paměti pro studium cizích jazyků, kde v 5 lekcích představí certifikované trenérky paměti 1. stupně mnoho tipů a mnemotechnických pomůcek, takže učení bude poté zaručeně probíhat efektivně a s radostí.

Kapacita jednotlivých aktivit je velmi omezena, proto se nevyplatí váhat s přihlašováním. Podrobnosti o klubech, kurzech a VU3V jsou zveřejněny na webových stránkách knihovny www.svkos.cz, v tištěné podobě jsou k dispozici v jejím sídle v levém křídle Nové radnice na Prokešově náměstí 9 v Moravské Ostravě. Přihlašování probíhá do 15. 9. 2020 nebo do naplnění kapacity. Na účastníky se těší knihovníci a odborní lektoři.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám