Hlavní obsah

Rozsvěcení vánočního stromu v Josefově

Novinky, Václav Mikeš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V neděli 29. listopadu krátce po 17. hodině se rozsvítil vánoční strom před obecním úřadem v Josefově. Spolu s ním i stylizovaný betlém s Josefem, Marií a Ježíškem v životní velikosti.

Foto: Václav Mikeš

vánoční strom s betlémem

Článek

Následně si přítomní mohli za doprovodu elektrického piana a flétny zazpívat výběr z tradičních vánočních koled. Nesmělý zpěv, přes pomoc rozdaných zpěvníků, ukázal, jak mizí schopnost veřejného zpěvu. Tím cennější je snad právě založená tradice zpěvu při rozsvěcení vánočního stromu. Především pro děti. Spolu s vůní svařeného vína a ovocného čaje to vytvářelo uvolněnou atmosféru zimního podvečera. Zapálené prskavky byly už jen dětskou tečkou.

Po zpěvu koled následovalo posezení v prostorách obecního úřadu a místní knihovny spojené s ochutnávkou sladkých i slaných pochoutek, kterými se pochlubily místní hospodyňky. Jednalo se o příjemnou a pohodovou akci – díky za ní místním občanům, spolku Josefky i obecním zastupitelům. A samozřejmě oběma hudebnicím, které se nebály veřejného vystoupení. Škoda jen, že účast nebyla větší.             

Obec Josefov tímto zahájila adventní období. Následovat bude vypouštění balónků 4. prosince, účast na Mikulášské jízdě o den později a 12. prosince tradiční setkání s důchodci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám