Hlavní obsah

Rožnovské slavnosti ovládnou první červencový víkend na Valašsku

Novinky, Marcel Vašut

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Celé Valašsko ožije od 3. do 6. července zpěvem a tanci. Folklorní soubory z celého světa se představí na 38. ročníku mezinárodního folklorním festivalu Rožnovské slavnosti.

Foto: Marcel Vašut
Článek

Během čtyř festivalových dnů se ve třiceti programech představí na tisíc našich i zahraničních účinkujících. Vystoupí soubory z Česka, Maďarska, Slovenka, Bulharska, Rumunska, Slovinska a Belgie.

Na Rožnovských slavnostech vystoupí absolventi Školy mladých odzemkářů. Proběhne finále soutěže v sólovém mužském valašském tanci odzemku a obuškovém. K připomenutí devadesátého výročí založení Valašského muzea v přírodě přispějí vzpomínkové programy, projekce historického filmu Valašský rok 1925 a chybět nebudou pořady o významných osobnostech valašského folkloru. Taneční dům Táncház nabídne taneční zábavu spojenou s výukou tradičních tanců z Maďarska podle metody zapsané do seznamu UNESCO.

Mezinárodní folklorní festival Rožnovské slavnosti je jedním ze čtyř festivalů na půdě muzea v roce 2015. Organizován je Valašským muzeem v přírodě v Rožnově pod Radhoštěm za finanční podpory Ministerstva kultury ČR a města Rožnova pod Radhoštěm. Záštitu nad celou akcí převzal ministr kultury ČR, hejtman Zlínského a hejtman Moravskoslezského kraje.

Reklama

Výběr článků

Načítám