Hlavní obsah

Rokycanská nemocnice zrekonstruovala své laboratoře

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po oddělení sterilizace, operačních sálech, lékárně a dalších provozech zmodernizovala Rokycanská nemocnice další pracoviště. V pondělí 27. února slavnostně otevřela zrekonstruované prostory biochemické a hematologické laboratoře.

Foto: KÚ Plzeňského kraje

Rokycanská nemocnice zrekonstruovala své laboratoře.

Článek

Rekonstrukce včetně výměny oken vyšla na 7,6 milionu korun. "Otevření nových laboratoří v Rokycanské nemocnici jasně ukazuje snahu Plzeňského kraje tuto nemocnici zachovat pro pacienty, neomezovat její provoz. Plzeňský kraj dělá všechno proto, aby nemocnice dál sloužila lidem," řekl při slavnostním otevření hejtman Plzeňského kraje Milan Chovanec.

"Dosavadní prostory zejména biochemické laboratoře už byly nevyhovující. Laboratoř byť samozřejmě s novými přístroji a menšími nezbytnými opravami v nich působila od vzniku nemocnice, tedy už skoro 55 let," uvedla ředitelka Rokycanské nemocnice Hana Perková s tím, že prostory po přestěhované lékárně byly kompletně vybourány a příčky stejně jako inženýrské sítě se budovaly přesně na míru jednotlivých přístrojů a dalšího technologického vybavení.

Dosud byla hematologická laboratoř součástí transfuzního oddělení a biochemická byla v těsném sousedství rentgenu.

"Kdyby zůstaly oddělené, museli bychom kvůli zpřísněným podmínkám provozu posílit personál. Sloučením se toto odbourá, takže uspoříme mzdové náklady, a navíc se zefektivní provoz," doplnila Hana Perková s tím, že radiodiagnostické oddělení navíc získá v uvolněných prostorách místo pro plánované CT.

Laboratoř provádí kvalitativní a kvantitativní biochemická, hematologická a imunologická vyšetření krve, moči a dalších biologických tekutin.

Reklama

Výběr článků

Načítám