Hlavní obsah

Rokycanská nemocnice získala od Plzeňského kraje pračku vzduchu a nebulizátor

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeňský kraj pořídil díky výtěžku charitativní akce Advent dětem, která se konala koncem loňského roku v plzeňském Parkhotelu, pračku vzduchu a nebulizátor pro oddělení pediatrie rokycanské nemocnice.

Foto: KÚ Plzeňského kraje

Dětské oddělení Rokycanské nemocnice získalo pračku vzduchu od Plzeňského kraje.

Článek

Ze vstupného pořadatelské občanské sdružení Felicitas vybralo zhruba 35 tisíc korun.

"Pro dětské oddělení Rokycanské nemocnice byla zakoupena pračka vzduchu a nebulizátor. Obojí zlepší podmínky hospitalizace a léčbu dětem s dýchacími problémy, včetně astmatických pacientů. Tyto přístroje od dnešního dne slouží dětem a to je dobrá zpráva," uvedl v pondělí 16. ledna hejtman Plzeňského kraje Milan Chovanec.

Dětské oddělení v rokycanské nemocnici už v současné době jednu pračku vzduchu a nebulizátor má. Obojí je mobilní. Pračku využívá k čištění vzduchu ve všech lůžkových částech oddělení a nebulizátor při hospitalizaci dětských pacientů s problémy dýchacích cest.

Rokycanská nemocnice má dětských pacientů relativně dost a nic nenasvědčuje tomu, že by jich mělo ubývat, protože do okresu se stěhuje hodně mladých rodin například i ze západočeské metropole.

"Nebulizátor zvlhčuje vzduch. Vytváří jakýsi aerosol, který pacientům usnadňuje dýchání a do kterého lze vnést i lék. Dětí s dýchacími problémy přibývá, takže obě zařízení budou určitě potřebná," informovala primářka dětského oddělení Marie Přibíková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám