Hlavní obsah

RockOpera Praha vyslala do světa Malého prince. Na podzim chystá ostrý start Rockové akademie

Novinky, Tomáš Kopečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve čtvrtek 8. června RockOpera Praha uvedla premiéru své nové inscenace Malý princ. V pořadí devátá rocková opera pokračuje v tradici autorských adaptací děl klasické literatury. V titulních rolích se představili Kamil Střihavka a Irina Andreeva, která je rovněž režisérkou celé inscenace.

Foto: RockOpera Praha

V titulních rolích Letce a Malého prince jsou k vidění zpěvák Kamil Střihavka a choreografka Irina Andreeva, která se též ujala režie představení.

Článek

„Malý princ je nejznámější dílo francouzského spisovatele Antoine de Saint-Exupéryho a jeho zpracování pro nás znamenalo velkou výzvu. Román v sobě ukrývá řadu filozofických myšlenek, které nám jsou jasnější až teď, v dospělosti. Nicméně i přesto jsme museli brát ohled na děti, pro které je příběh Malého prince krásná a něžná pohádka, již jim rodiče čtou na dobrou noc. Balanc mezi oběma světy byl náročný i napínavý, ale od začátku jsme chtěli vytvořit operu, ze které si divadelní zážitek s rockovou emocí odnesou děti i dospělí,“ popisuje novou rockoperu Malý princ zakladatelka a umělecká šéfka RockOpery Praha Pavla Forest.

Režie a stejně tak i hlavní role Malého prince se chopila Irina Andreeva, která je považovaná za fenomén pohybového divadla. V druhé titulní roli letce se objeví zpěvák Kamil Střihavka, který není ve své roli alternován. Kromě této dvojice diváci uvidí Marii Steigerwaldovou, Matěje Kohouta, Irenu Kristekovou, Danielu G. Langrovou, Salvi Salvatoreho, Pavlu Forest, Lukáše Šimona, Petra Opavu a dětský herecký soubor „Krásný sarafán“...

„Zajímavostí rockové opery Malý princ je, že všechny postavy jsou koncipovány jako dvojrole, které tvoří vždy jeden herec/tanečník a jeden zpěvák. S výjimkou Kamila Stříhavky, u nějž chtěla režisérka Irina Andreeva využít nejen jeho pěvecký talent, který všichni dobře známe, ale také jeho herecký potenciál,“ vysvětluje Pavla Forest.

Dalším lákadlem kromě pěveckých a tanečních výkonů, scény a kostýmů bude bezesporu rocková hudba, za níž stojí tradičně Milan Steigerwald. Ten se při jejím komponování rozhodl ukázat zvukomalebnější stránku své tvorby a využil rovněž i možnosti hrát pro mladé publikum rockovou operu v akustické verzi po vzoru slavného televizního hudebního pořadu MTV Unplugged.

RockOpera Praha není jen o rockově divadelním repertoáru, v holešovické aréně se můžete naučit řadě uměleckých aktivit. Na podzim 2017 se otevírá nový semestr Rockové akademie, jejíž kurzy jsou zaměřené na oblast hudby, fyzického herectví a výtvarného umění.

„Kurzy probíhají každou sobotu a účastníci se mohou zapsat do kurzů podle vlastních zájmů a preferencí. Pod vedením odborných lektorů pak budou ve zvoleném oboru rozvíjeny jejich dovednosti a dispozice. Vítáme mezi sebou jak osoby, které se již danému druhu umění profesionálně věnují a chtějí na sobě pracovat, tak úplné začátečníky, kteří touží nahlédnout do daného prostředí a posunout svůj dosud neobjevený talent o úroveň výš. To vše završit tím, že se absolventů Rockové akademie mohou následně stát stálými členy souboru RockOpery Praha,“ popisuje fungování Rockové akademie Pavla Forest.

V roce 2017 se otevírají následující kurzy: ZPĚV, FYZICKÉ HERECTVÍ, BASKYTARA, AKROBACIE NA ŠÁLÁCH, VÝTVARNÉ DÍLNY: KURZY KRESBY, KURZY MALBY a POZNÁVACÍ A PRAKTICKÝ ENVIRONMENTÁLNÍ WORKSHOP.

Reklama

Výběr článků

Načítám