Hlavní obsah

Řidič po několika panácích a se zákazem řízení policistům neujel

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Podnapilého řidiče, který jel navíc i přes zákaz řízení, naháněli v neděli 25. března policisté z Luhačovic. Řidič nejdříve nedbal výzev k zastavení vozidla, po divoké jízdě v okolí Velkého Ořechova na Zlínsku ho přesto zadrželi.

Foto: Policie ČR

Ilustrační foto.

Článek

„Muž za volantem však zkoušky na přítomnost alkoholu i drog odmítl. Za řízení vozidla v době, kdy má soudem řízení všech vozidel zakázáno, mu nyní hrozí až dvouleté vězení,“ informovala ve středu policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

V neděli před polednem policisté ve službě zahlédli před obcí Velký Ořechov podezřelé vozidlo. Jeho řidič totiž poté, co uviděl policisty, zazmatkoval a namísto plánovaného odbočení pokračoval v jízdě, navíc zvyšoval rychlost a snažil se hlídce ujet.

„Policisté ihned zapnuli světelné i výstražné zvukové znamení a začali ho pronásledovat. V obci ho sice dostihli, ale řidič se snažil vycouvat a opět ujet. Jeden z mužů zákona vyběhl z vozidla a snažil se ho z vozu vytáhnout, ale neúspěšně. Mezitím jim operační důstojník sdělil, že se pravděpodobně jedná o muže, který má soudem zakázáno řízení od konce loňského roku až do dubna 2019,“ vylíčila událost mluvčí

Po několika dalších kilometrech pronásledování řidič konečně zastavil. Když ho policisté zadrželi, vysvětlil jim, že ujížděl proto, že si dal před jízdou pár panáků. Dechovou zkoušku i zkoušku na přítomnost drog však odmítl.

Policisté devětatřicetiletému muži z obce na Uherskohradišťsku v následujících dnech sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za což mu v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na dva roky. „Navíc ho u příslušného úřadu čeká pokuta od 25 tisíc do 50 tisíc korun a další zákaz řízení za odmítnutí zkoušek na přítomnost alkoholu i drog,“ dodala Monika Kozumplíková.

Reklama

Výběr článků

Načítám