Hlavní obsah

Řidič nacouval do policisty a pokusil se ho přejet, ten se bránil varovným výstřelem

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vyšetřovatel v těchto dnech obvinil muže, který koncem ledna v obci Milín vlekl svým automobilem přes dvacet metrů policistu a poté se ho pokusil přejet. Policista musel použít i varovného výstřelu, aby útok proti své osobě zastavil.

Foto: Ondřej Kořínek

Ilustrační foto

Článek

Celá událost se odehrála 31. ledna, když policisté chtěli zastavit vozidlo Subaru řízené osmadvacetiletým mužem. Dotyčný zastavil, ale když chtěl policista, aby muž vypnul motor a vystoupil, zařadil zpátečku a začal ujíždět.

Důvodem jeho počínání byl uložený zákaz řízení do října roku 2013. Muži při samotném couvání muselo být jasné, že policistu srazí. Nejenže se to stalo, ale přitom byl policista také zachycen o levý sloupek otevřeného okna. Řidič proto policistu táhl vedle auta 24 metrů a odmítal zastavit, i když k tomu byl důrazně vyzýván.

„Poté zatočil s autem tak prudce vpravo, že došlo k odhození poškozeného policisty. Šofér následně neváhal a rozjel se proti vstávajícímu policistovi, který byl nakonec nucen použít donucovací prostředek k zastavení vozidla, a to varovný výstřel,“ konstatovala policejní mluvčí Monika Schindlová.

Muž přes všechno toto jednání ujel a policisté ho dopadli až později. Tento týden si 28letý útočník vyslechl obvinění z trestného činu násilí proti úřední osobě a maření výkonu úředního rozhodnutí. Za mřížemi může strávit až šest let.

Reklama

Výběr článků

Načítám