Hlavní obsah

Řidič motocyklu po nehodě letěl vzduchem

Novinky, Martin Tlustý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pondělí 20. června došlo v Kralupech nad Vltavou-Lobečku k vážné dopravní nehodě motocyklu Yamaha a osobního vozu Renault Thalia. Událost se stala v místě častých nehod na křižovatce ulic Mostní, Masarykovy a Boženy Němcové před šestou hodinou večerní.

Foto: OŘ PČR Mělník

Bílá Yamaha s řidičem jela ulicí Mostní, která je jednou z hlavních částí průjezdních komunikací městem Kralupy nad Vltavou.

Článek

Za volantem Renaultu Thalia byla v té době žena ve věku 66 let, motocykl řídil třiadvacetiletý mladík.

K nehodě prý došlo tak, že řidička přijížděla Mostní ulicí směrem od kralupského zimního stadionu a u přechodu pro chodce těsně před křižovatkou dávala přednost právě přecházejícím osobám. Poté vjela do křižovatky s úmyslem zabočit vlevo do ulice Boženy Němcové. Během tohoto krátkého manévru však prý údajně špatně odhadla rychlost motocyklisty, který přijížděl Mostní ulicí v protisměru od Masarykova mostu.

Ke střetu došlo jak mezi pravou přední částí, tak dále bokem vozidla a rovněž přední částí motocyklu. Motorkář se sice pokusil zabránit srážce prudkým brzděním, avšak po nárazu přelétl přes střechu automobilu a následně dopadl na komunikaci. Při nehodě došlo k těžkému zranění motorkáře - byl převezen do nemocnice.

Ještě před jeho odvozem oba účastníci nehody podstoupili dechovou zkoušku na přítomnost alkoholu, oba s negativním výsledkem. Řidič motocyklu však policistům přiznal, že není držitelem příslušného řidičského oprávnění.

Škoda na obou vozidlech byla předběžně odhadnuta na sto tisíc korun. Závěrečné vyšetření nehody provedou dopravní policisté OŘ PČR Mělník.

Reklama

Výběr článků

Načítám