Hlavní obsah

Říčanská galerie zve na výstavu malířky Ireny Křivánkové

Novinky, Eva Kočová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Další zajímavá výstava, kterou připravila říčanská galerie Kotelna nese název Transmise. Vystavená plátna zavedou diváka do autorčiných niterných pocitů o fungování světa.

Foto: Eva Kočová
Článek

Obrazy, které budou k vidění na výstavě v Kotelně, tvoří Irena Křivánková hlavně intuitivně. Autorka používá ve svých malbách plastičnost a divák má pocit, že se ponořil do 3D světa plného nespecifikovaných tvarů, připomínající snad krajiny podmořské vegetace, snadno zaměnitelné ale třeba s miniaturním modelem nervové sítě, propojené jednotlivými vlákny a cévami.

V některých obrazech se objevují tvary květů, které ale také nelze přesně definovat. Vše pluje v prostoru, jehož vzezření se vymyká našim vizuálně smyslovým zkušenostem.

Vernisáž výstavy se uskuteční ve středu 9. září od 18:30 hodin. Úvodní slovo Ivona Raimanová. Vystoupí: Pánské pěvecké sdružení extrémního folklóru KRÁSA – Marek Daniel a Štěpán Rusín; SWETJA – intrémní horské vibrace.                       

Výstava potrvá do 8. října.

Reklama

Výběr článků

Načítám