Hlavní obsah

Resort Valachy rozšiřuje své aktivity ve Velkých Karlovicích a nově ve Zlíně

Novinky, Martina Žáčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Resort Valachy, jenž provozuje tři hotely s relaxačním centrem Wellness Horal a Ski areálem Razula ve Velkých Karlovicích, rozšiřuje své aktivity. Působení rozšířil do Zlína, kde otevřel Bistrotéku Valachy. Od 26. prosince pak zahájí provoz dalšího, již čtvrtého hotelu ve Velkých Karlovicích.

Foto: Josef Vrážel

Bistrotéka v centru Zlína se může pochlubit atraktivním výhledem na místní dominantu, baťovský "mrakodrap".

Článek

Bistrotéka Valachy se nachází v nově zrekonstruovaném baťovském Obchodním domě v centru Zlína. Originální a na Moravě unikátní je tím, že propojuje několik gastro provozů na jedno místě. Rozkládá se na dvou patrech obchodního domu na 800 metrech čtverečních s panoramatickým výhledem na Zlín.

„Jádrem podniku je bistro restaurace s nabídkou snídaní, obědových menu a večeří, propojená s obchodem s vybranými produkty a vlastní pekárnou kvasového chleba. Klidnější posezení skýtá kavárna s cukrárnou a o patro níž v závěru tohoto týdne otevřeme ještě Lounge Bar 1931 a originální kornuterii s nabídkou slaných i sladkých pochutin s sebou v papírových kornoutech. Chystáme také doprovodné akce. Tou první bude 24. prosince mimořádná nabídka šnečích specialit, připravujeme i kurzy vaření,“ uvedl generální ředitel Resortu Valachy a současně šéf Bistrotéky Valachy Tomáš Blabla.

Bistrotéka Valachy zaměstnává celkem 70 lidí. „Otevírat takto rozsáhlý gastro podnik s tak velkým množstvím personálu prakticky všech profesí od pekařů a cukrářů přes obsluhu až po kuchaře nebylo v současné situaci na trhu práce jednoduché. Personální kampani jsem se věnovali téměř půl roku předem,“ dodal Tomáš Blabla.

V nejbližší době rozvine Resort Valachy své aktivity i v domovských Velkých Karlovicích, kde 26. prosince otevře v pořadí již čtvrtý hotel - Pod Javorem. Ten se nachází 200 metrů od Wellness hotelu Horal.

„Hotel Pod Javorem má tradici, řadu let nabízel jednodušší a levnější typ ubytování ve standardu dvou hvězd a díky poloze u sjezdovky a cyklostezky Bečva byl využíván zejména pro školní pobyty a lyžařské kurzy. Bývalí provozovatelé se rozhodli s odchodem do důchodu podnikání ukončit, převzetí hotelu bylo víceméně logickým krokem. V minulých měsících jsme provedli nezbytné práce a úpravy v ubytovací části, standard ubytování zachováváme. Hotel je zavedený, již máme rezervace lyžařských školních pobytů na zimu, většina termínů je obsazena,“ doplnil Tomáš Blabla.

Hotel Pod Javorem nabízí celkem 50 lůžek, o jeho chod se stará 6 zaměstnanců. Společně s dalšími hotely resortu se celkový počet lůžek Resortu Valachy ve Velkých Karlovicích zvýší na 350.

Reklama

Výběr článků

Načítám