Hlavní obsah

Renesanční zámek v Doudlebách nad Orlicí otevře své interiéry už o víkendu

Novinky, Robert Rohál

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Konečně. V sobotu 30. dubna se kromě parku, Dvorečku a Muzea otevřou návštěvníkům i nádherné interiéry zámku v Doudlebách nad Orlicí. Návštěvníci jsou srdečně zváni na komentované prohlídky. Areál i zámecké sály budou přístupné i v neděli 31. května, a to vždy od 10 do 17 hodin.

Foto: Robert Rohál

Zámek Doudleby nad Orlicí.

Článek

Tento renesanční skvost, který neoddiskutovatelně patří k chloubám kraje pod Orlickými horami, už na první pohled zaujme návštěvníky unikátní sgrafitovou výzdobou pokrývající všechna průčelí zámku a působící naprosto pohádkovým dojmem.

Současní majitelé se rozhodli zásadním způsobem rozšířit spektrum zážitků, které si odsud může návštěvník odnést, a proto připravili mimo tradiční návštěvy zámeckých interiérů také Muzeum přírodovědy a venkova, Dvoreček s domácími zvířaty nebo procházky udržovaným parkem s přilehlou oborou.

„Aktuální vládní nařízení týkající se koronavirové infekce samozřejmě bedlivě sledujeme a dodržujeme. Ani po zpřístupnění interiérů tomu nebude jinak. V areálu je k dispozici dezinfekce, skupiny budou mít omezenou kapacitu, budeme dbát na rozestupy a používání roušek. Prosíme, věnujte pozornost pokynům průvodkyně před začátkem prohlídky a instrukcím, které dostanete v pokladně při zakoupení vstupenky. Děkujeme za pochopení. Každopádně - moc se těšíme. To čekání bylo už příliš dlouhé,“ uvedl Petr Dujka, správce zámku Doudleby.

Režim zámku Doudleby bude tudíž následující: v týdnu je od 10 do 17 hodin pro veřejnost otevřen zámecký park a selský Dvoreček se zvířátky.

V soboty a neděle pak bude možnost navštívit také nově rozšířené Muzeum přírodovědy a venkova (v bývalé sýpce, nalevo od hlavního vstupu do zámku) a v každou celou hodinu začne komentovaná prohlídka interiérů s průvodkyní (poslední prohlídka v 16 hodin).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám