Hlavní obsah

Recitátorské klání o Vrbenský rohlík napsalo své osmnácté pokračování

Novinky, Kateřina Štruncová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V úterý 16. února se v budově Česko-anglického gymnázia v Českých Budějovicích konal 18. ročník oblíbené recitační soutěže Vrbenský rohlík. Pozvání na ni přijali studenti Gymnázia Česká a Gymnázia J. V. Jirsíka.

Foto: Kateřina Štruncová

Vítězové vyššího gymnázia

Článek

Soutěž byla rozdělena do několika věkových kategorií. Kategorii nejmladších (prima a sekunda) ovládli recitátoři z Gymnázia J. V. Jirsíka, 1. místo obsadila Tereza Sychrová s básní "Modrý zajíc".

V kategorii žáků tercie a kvarty byl nejlépe oceněn Josef Lazar z ČAG za přednes textu "Řekl Yun-men mnichům" a v kategorii vyššího gymnázia (kvinta až oktáva) zvítězil Viktor Prokop z Gymnázia Česká a jeho "Král Majáles".

Za vlastní tvorbu bylo uděleno 1. místo Václavu Křenkovi z Gymnázia Česká.

„O vítězích nebylo lehké rozhodnout,” sdělila Petra Klee, hlavní organizátorka akce. Samotné rozhodování měla v rukou odborná porota,v níž letos zasedli literární kritička Silvie Vojíková, jihočeská básnířka Kateřina Bolechová a spisovatel Miroslav Boček.

„Chtěla bych našim porotcům moc poděkovat za profesionální hodnocení a čas, který nám věnovali,” hodnotila na závěr odpoledne Petra Klee. „Věřím, že to byl pro nás pro všechny příjemně strávený čas a dozvuky krásných veršů v nás zůstanou ještě hodně dlouho. A samozřejmě se budeme za rok opět těšit na shledanou,” dodala Klee.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám