Hlavní obsah

Radost z ničení: mladík v noci poškodil dvacet vozidel

Novinky, Vratislav Konečný

Ničení, vandalismus, agresivita jsou stále častějšími průvodními společenskými znaky. Čmárání po zdech, agresivita nejen na silnicích, ale i v ulicích, pohrdání hodnotami, toho všeho jsme ve stále větší míře účastni. Vandalství a možnost ničit hrály roli v ničení aut rozkuráženým mladíkem v Praze.

Foto: Vratislav Konečný

ilustrační foto

Článek

Mladík poničil dvacet zaparkovaných vozidel, k činu se samozřejmě hrdinsky nechtěl přiznat, až nakonec kápl božskou. Hlídka městské policie přijela na místo jeho počínání do Bítovské ulice v úterý po půl třetí ráno, po nahlášení, že v ulici dochází k ničení vozů.

Po příjezdu hlídky se na místě již nikdo nenacházel, ale strážníci spatřili několik vozidel s ukopnutými zrcátky. Prohledali okolí a v Přímětické ulici zahlédli dvě osoby, stojící u zaparkovaného vozidla, jedna se dotýkala pravého zrcátka.

„Strážníci muže vyzvali k předložení dokladů. Na dotaz, proč vyvrátili zrcátko u zaparkovaného vozidla, dvaadvacetiletý mladík odpověděl, že u auta nestál a nic neudělal. Dále uvedl, že přišli od stanice metra Kačerov. Vzhledem k tomu, že několik vozidel ve směru od metra Kačerov mělo ukopnutá zrcátka, strážníci pojali podezření, že jim dotyčný lže a že vozidla poničili. Pro důvodné podezření ze spáchání trestného činu muže zajistili a přivolali Policii ČR,” informovala mluvčí Městské policie Praha Irena Seifertová. 

Před příjezdem státní policie se dvaadvacetiletý muž hlídce městské policie přiznal, že auta poničil on. Celkem se mu podařilo poškodit 20 vozidel.

Reklama

Výběr článků

Načítám