Hlavní obsah

Puzzle Festival potrvá ve Zlíně tři dny a pokusí se o rekord

Novinky, Věra Stojarová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na třídenním Puzzle Festivalu ve Zlíně půjde o rekord, dobrovolníci budou skládat obří puzzle.

Foto: Věra stojarová

3D model Eiffelovy věže

Článek

Společnost Aktivně životem, o. p. s., pořádá od 9. do 11. října ve Zlíně první ročník akce, která nadchne všechny milovníky skládaček puzzle. Na jedinečném Puzzle Festivalu bude k vidění největší puzzle na světě sestávající z 33 600 dílků, které se bude snažit v co nejrychlejším čase poskládat deset týmů dobrovolníků. Pokusí se tak o zápis do celosvětové Guinessovy knihy rekordů.

„Skládání obřího puzzle od španělské společnosti EDUCA je velmi náročné na čas i prostor, jeho konečné rozměry jsou 570 x 157 cm. Potřebujeme k tomu téměř polovinu hrací plochy Sportovní haly EURONICS ve Zlíně, kde budou skupinky dobrovolníků zápolit s obří skládačkou ve dne i v noci,“ uvedla hlavní organizátorka akce Věra Stojarová.

Pro veřejnost je připraven i zajímavý doprovodný program, který se bude odehrávat ve druhé části sportovní haly. Pro děti a dospělé organizátoři chystají workshopy, které návštěvníky naučí základní principy skládání, lepení hotových obrázků a rámování nebo seznámí s výběrem pěnových puzzle koberců pro miminka.

Na místě budou přichystány různé soutěže ve skládání. Návštěvníci si budou moci sestavit nejen klasické puzzle z papíru, ale také ze dřeva, pěny, plastu nebo kovu. K vyzkoušení budou puzzle miniaturní, metalické, svítící, magnetické i zajímavá 3D puzzle ve tvaru pyramidy, koule nebo známých staveb.

„Raritou je 4D puzzle v podobě trojrozměrných modelů světových metropolí. Čtvrtou dimenzi zde tvoří čas a stavba tak zachycuje vývoj měst během staletí. Návštěvníci si mohou při stavbě prohlédnout například Paříž v dobách, kdy ještě byla bez Eiffelovy věže,“ dodala Věra Stojarová.

Organizátoři myslí i na nejmenší děti, pro které jsou připraveny barevné vkládačky a obrázkové kostky v koutku s pěnovými puzzle podložkami. V části haly také bude k vidění výstava unikátních puzzle obrazů. Skládačky různých druhů a velikostí bude možné na akci také zakoupit.

Otevírací doba: 8 – 18 hodin

Reklama

Výběr článků

Načítám