Hlavní obsah

Putovní pohár střeleckého memoriálu zůstal ve Zlíně

Novinky, Michaela Mitáčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na zlínské střelnici Horákův mlýn se minulý víkend konal již počtvrté Memoriál Lukáše Coufalíka O putovní pohár ve střelbě z malorážky. Závodu se účastnilo 68 soutěžících, děti i dospělí. Putovní pohár si ze střelnice odvezl Ivo Mitáček ze Zlína, který na dva terče nastřílel 176 bodů.

Foto: archiv rodiny Coufalíkovy

Střelecký memoriál se konal na střelnici Horákův mlýn ve Zlíně.

Článek

Vlastního závodu se zúčastnilo 12 dětí, 23 žen a 33 mužů. Střílelo se podle schválených propozic, a to na mezinárodní terce ze vzdálenosti 50 metrů.

Každý soutěžící střílel na dva terče: terč srnce a terč kňoura. Na každý terč mohl vystřelit deset ran po šesti minutách. Povoleno bylo i použití optiky s maximálním šestinásobným zvětšením.

"Všichni závodníci stříleli z malorážky. První disciplína byla s oporou pevně stojící tyče, dalších deset ran se střílelo bez opory," přiblížila závod organizátorka Iveta Coufalíková.

Nejlépe se s podmínkami závodu vypořádali: 

Kategorie děti (vše s oporou):

1. místo - Daniel Vičánek, (13 let), s celkovým nástřelem 181 bodů

2. místo - Veronika Vičánková (10 let) - 170 bodů

3. místo - Pavel Mačák (13 let) – 148 bodů

Kategorie ženy:

1. místo - Pavla Přibylová ze Zlína – 143 bodů

2. místo - Veronika Záhorská z Luhačovic – 113 bodů

3. místo - Ivana Zapalačová ze Štípy – 108 bodů

Kategorie mužů:

1. místo - Ivo Mitáček ze Zlína - 176 bodů (obdržel i putovní pohár)

2. místo - Josef Studený z Polichna – 172 bodů

3. místo - Radek Přibyl ze Zlína - 166 bodů

Po ukončení závodu následovala volná zábava. Kromě soutěžících bylo na střelnici přítomno ještě mnoho dalších přihlížejících a rodinných příslušníků, kteří si přišli zavzpomínat na Lukáše Coufalíka, jehož velkým koníčkem byla právě myslivost. 

Po skončení závodu se podávalo i občerstvení. K jídlu byl výborné dančí na smetaně, milovníci sladkého ochutnali zákusky, frgály i tradiční koláčky. Organizačně se na závodech podílel také myslivecký spolek z Polichna. Memoriál finančně podpořilo Město Luhačovice, ceny pro soutěžící věnoval primátor města Zlína Miroslav Adámek a další sponzoři. 

Další informace o memoriálu i fotogalerie na www.dlouhacesta.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám