Hlavní obsah

Prvního kola Novoměstského poháru se zúčastnilo 17 lukostřelců

Novinky, Petr Kopecký

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na stadiónu SK Nové Město nad Metují byla prvním kolem zahájena letošní soutěž v lukostřelbě s názvem Novoměstký pohár 2011.

Foto: Petr Kopecký

Novoměstský pohár - 1. kolo - kladkové luky

Článek

O víkendu 14. a 15. května se uskutečnilo první kolo celorepublikové soutěže v lukostřelbě – Novoměstský pohár. Tato soutěž v terčové lukostřelbě se skládá z pěti samostatných závodů a koncem srpna se uskuteční vyhodnocení s předáním pohárů.

Prvního kola se zúčastnilo celkem 17 lukostřelců, převážně z domácího oddílu SK Nové Město nad Metují. V sobotu se jako hlavní závod střílela sestava FITA, ale kdo se na tuto sestavu necítil, mohl střílet i jiné disciplíny. Soutěžilo se jak z kladkového luku, tak i z reflexního luku a to jak soutěž žen, tak i mužů.

V kategorii kladkový luk muži zvítězil Jiří Klich st., druhý skončil Petr Kopecký a třetí Jiří Klich ml., v kategorii reflexní luk muži zvítězil Milan Smondek a druhý byl Miloš Stiller. Podobně jako u mužů v reflexním luku, tak i u žen byly pouze dvě účastnice, kdy vyhrála Miroslava Černá a druhá skončila Lenka Kuncová.

V neděli se střílela kvalifikační soutěž F50 pro kladkový luk a F70 pro reflexní luk, z které se pak určilo pořadí pro následující eliminace - byly pouze u mužů. V kategorii kladkový luk vyhrál Jan Procházka z LK Votice, druhý skončil domácí Jiří Klich st. a třetí se umístil Petr Kopecký.

V kategorii reflexní luk zvítězil Martin Chaloupský z SK Libichov, druhý byl Milan Smondek a třetí Miloš Stiller, oba SK Nové Město nad Metují.

Všichni zúčastnění byli s průběhem závodu spokojeni a ačkoliv původní předpověď počasí nebyla příznivá, tak nakonec po oba dva dny přálo počasí dobrým výkonům v lukostřelbě. Pořadatelé a soutěžící se už dnes těší na druhé kolo Novoměstského poháru, které proběhne o víkendu 28. a 29. května na stadiónu SK Nové Město nad Metují.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám