Hlavní obsah

První máj ve Vlčicích opět s tradiční projížďkou louží

Novinky, Jaroslav Blažek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ani letošní rok nemohla na 1. května chybět ve Vlčicích tradiční prvomájová projížďka vlčickou louží. Projížďka je spojena s recesistickým prvomájovým průvodem s přehlídkou různých, převážně doma vyrobených, samohybů. Průvodu se ale účastní i traktory různého stáří a několik terénních automobilů.

Foto: Jaroslav Blažek

Průjezd Vlčickou louží

Článek

Obcí nejdříve projel průvod všech účastníků traktoriády. Průvod končí na místě konání závodu – u louží.

Když se začaly první samohyby řadit na začátku tratě, hned se diváci od občerstvovacích stánků i z depa přesunuli na co nejlepší místa kolem trati. Nejzajímavější je vždy až samotný závěr tratě, který místní hasiči z SDH Vlčice řádně namočí a rozbahní. V této části trati je vždy na co se dívat.

Pořadatelem celé akce je místní spolek Samohyb Vlčice, který letos uspořádal již jedenáctý ročník této úspěšné akce. Vždyť do obce s 504 obyvateli (k 1. 1. 2017) přijelo na letošní traktoriádu přibližně 600 návštěvníků!

V letošním průvodu jelo také více samohybů než vloni. Plných 59, což je zároveň i nejvyšší účast v historii konání této akce. Je s podivem, že celou tuto hojnou účast zvládalo jen 12 organizátorů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám