Hlavní obsah

První liga stolního hokeje družstev začala překvapením

Novinky, Tomáš Vítámvás

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stolní hokej (šprtec) je sport, kde se hrají soutěže jednotlivců i soutěže družstev. A právě soutěže družstev odstartovaly prvními koly ročník 2013. Nejdříve 1. liga trojzápasy v Praze a v Brně a poté 2. liga prvními koly v Brně a Mostě.

Foto: Tomáš Vítámvás

soutěže družstev

Článek

Sezónu 1. ligy zahájily soubojem týmy Prahy a Boskovic. Praha se v úvodu ujala vedení 4:1. Poté však převzali taktovku utkání hosté. Nejdříve vyrovnali ve druhé směně na 5:5 a poté už skóre neustále navyšovali ve svůj prospěch až do konečného stavu 15:7.

Prvoligový žďárský tým BHL ZEKATEL Žďár nad Sázavou odstartoval ročník 2013 v Braník aréně, kde jej čekal domácí tým Prague NHL a Orli Boskovice. Stejně jako v minulé sezóně, byli prvním soupeřem právě hráči domácího týmu. Žďár proti Praze začal velmi dobře. Po první směně vedl 3:1, ve druhé už 5:0. Vedení však neudržel a tak přišlo snížení soupeře. Ve třetí a čtvrté směně měli navrch hráči Prahy a tak se do poslední směny šlo za nepříznivého stavu 7:9. Poslední směna se však Žďáru opět podařila. Dokonce chybělo jen 15 vteřin a Žďár mohl hned z prvního utkání sezóny získat plný počet bodů. Náhradník soupeře Duchoň svým gólem v závěru utkání ale získal pro Prahu 1 bod za remízu 10:10.

Na závěr se Žďár utkal s Boskovicemi. Boskovice utkání ovládaly utkání od samého začátku. Žďár se snažil hrozivé skóre v závěru utkání alespoň zkorigovat. Nakonec však odešel z tohoto souboje poražen v poměru 7:15.

Největší překvapení 1. kola se však konalo v moravské metropoli. Nejdříve v úvodním utkání podle očekávání zvítězili úřadující Mistři ČR 12:4 nad týmem Dragons Brno. V druhém utkání se tým Ostravy utkal s Mostem. Most zvolil opatrnou taktiku a ta se mu velmi vyplatila. Mistři ČR se nedokázali proti papírově slabšímu soupeři prosadit a hned na úvod sezóny ztratili důležité body po prohře 7:9. Most nabuzený velmi cenným vítězstvím se v posledním utkání dne utkal s Dragony. Ti si však v závěru dne vzpomněli, jak se vyhrává, a tak ani domácí nezůstali po vítězství 17:6 nad Mostem po prvním kole nejvyšší ligy bez bodů.

V neděli 3. února pokračovaly soutěže družstev 2. ligou v Brně a Mostě. Na půdě nejlepšího moravského celku v sezóně 2012 se tentokrát nejvíce dařilo Orlu Královo Pole. Domácí prohráli hned dvakrát. Žďárský tým BHL A. Počtová-papírnictví Žďár nad Sázavou se prvního kola zúčastnil v sestavě plné nováčků. I proto tentokrát na své soupeře nestačil a z Brna si tak nepřivezl žádný bod.

V Mostě se hrála tentokrát jen regionální derby. Favoritem skupiny jsou Old Friends „A“. Ti však brzy ztratili body po prohře s Litvínovem a následně i po remíze s vlastním „B“ týmem. Ani ostatní celky však neměly stoprocentní bodový zisk. Nejvíce se však mohou radovat hráči Meziboří, kteří v prvním kole získali 5 bodů a tím tak vyrovnali svůj bodový zisk ze sezón 2008 a 2009, kdy se datuje jejich poslední působení v soutěži.

Průběžně jsou pozvánky a informace o soutěžích zveřejňovány internetových stránkách http://vysocina.billiardhockey.cz a http://www.uhshbrno.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám