Hlavní obsah

První adventní neděle přivítala v Ostravě orientační běžce

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

První adventní neděle 2. prosince byla svátkem také pro vyznavače orientačních sportů. Zúčastnili se závodu Slezské zimní ligy v orientačním běhu. Centrem závodu byla ZŠ B. Dvorského v Ostravě-Hrabůvce. Závodníci z Moravy, Slezska, Polska a Plzně se proběhli po sídlišti v okolí jmenované školy.

Foto: Lubomír Tomeček

Na startu kategorie D. 2.12.2012

Článek

V neděli 2. prosince uspořádali členové sportovního oddílu free.lepus.cz již druhý závod Slezské zimní ligy v orientačním běhu. Podle sídlištní mapy v měřítku 1 : 4000 se v disciplíně sprint proběhlo 158 závodníků všech osmi vyhlášených kategorií.

Počasí bylo v první adventní neděli velmi milostivé. Tedy tak akorát pro zimní ligu. Nasněžilo až v pondělí 3. prosince.

V nejprestižnější kategorii A - ženy vyhrála česká reprezentantka Zdenka Kozáková z Brna. V mužích stejné kategorie zvítězil Pavel Rychlý z Opavy.

V kategorii B byla první na 2,8 km Hana Juřeníková ze sportovního klubu orientačního běhu Ostrava. Muži stejné kategorie běželi 2,6km. Zvítězil Vít Peterek z Ostravy.

Kategorie C je připravena pro mladé závodníky, veterány a začínající zájemce o toto krásné, náročné sportovní odvětví. V mužích vyhrál mladý závodník z Ostravy Jan Dorčák a v ženách Petra Hudečková z Opavy.

Kategorii D pro malé děti a rodiče s dětmi pořadatelé nevyhodnocují. V této kategorii jde o přípravu a radost z pohybu. Samozřejmě - podobně jako ostatní i tito startující obdrželi originální diplom, tričko a další ceny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám