Hlavní obsah

Projekt upozorňuje na nemoc motýlích křídel

Novinky, Veronika Michálková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po Brně je Praha dalším městem, kde je k vidění informační kampaň občanského sdružení DebRa. Cílem kampaně je ukázat široké veřejnosti, jak asi se cítí lidé, kteří žijí s bulózní epidermolýzou, tzv. nemocí motýlích křídel.

Foto: DebRa
Článek

V roce 2010 realizovala DebRa úspěšnou informační kampaň v městské hromadné dopravě v Brně. A právě na úspěch z prvního roku by ráda navázala i letos v Praze.

Kampaň v Praze má návaznost na dobročinný projekt 12plus12, který pro DebRA ČR realizuje patronka sdružení Jitka Čvančarová. Cílem kampaně je ukázat široké veřejnosti, jak asi se cítí lidé, kteří žijí s nemocí motýlích křídel.

Na propagačních materiálech tak mohou vidět skluzavku jako struhadlo, pískoviště jako hromadu střepů nebo boty jako past z napínáčků. 

Předměty, které nás obklopují, které běžně užíváme, jsou pro lidi s Epidermolysis bullosa ("nemoc motýlích křídel") potenciálně nebezpečné, mohou představovat riziko poranění.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám