Hlavní obsah

Prohlídky zdarma a koncert kapely Hradišťan nabídne o víkendu zámek v Mníšku pod Brdy

Novinky, Marie Charvátová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu a v neděli 15. a 16. září mohou návštěvníci zámku Mníšku pod Brdy zdarma na prohlídku soukromých komnat posledních majitelů, jež se nacházejí na druhém okruhu. Prohlídky začínají v 11, 13 a 15 hodin. V sobotu 15. září se od 15:30 hodin koná v zámecké zahradě koncert kapely Hradišťan.

Foto: Anna Čelouchová
Článek

Při příležitosti Dnů evropského dědictví mají návštěvníci mníšeckého zámku možnost vidět o víkendu 15. a 16. září zdarma II. prohlídkový okruh. Mezi dobovým historickým nábytkem, běžnými předměty denní potřeby a moderními vymoženostmi doby první republiky si možná vzpomenou na své dětství, prázdniny u babiček a dobrodružství, která zažili při probírání zapomenutých předmětů na půdách starých domů.

Nabízený okruh procházející západním křídlem zámku totiž představuje bydlení posledních majitelů žijících na Mníšku v době mezi světovými válkami. Návštěvníci uvidí, jak pohodlně a prakticky měli zařízené své soukromé pokoje, jak zajímavě mohli trávit čas v takzvané obývací koupelně, s jakými hračkami si hrála jejich vnoučata, které moderní věci už tehdy běžně používali. 

V sobotu 15. září od 15:30 se koná koncert Jiřího Pavlici a kapely Hradišťan, která se po několika letech opět vrací do romantického prostředí zámeckého parku. Uherskohradišťský folklórní soubor pracuje s odkazem na lidové tradice, ale zároveň překračuje hranice hudebních žánrů. Koncertovali již na čtyřech kontinentech a hostují na festivalech tradiční, alternativní i vážné hudby. Vstupenky v předprodeji za 200 Kč, na místě 250. 

Prohlídky II. okruhu zámku začínají v sobotu a neděli v 11:00, 13:00 a 15:00 hodin. Návštěvník je povinen si na pokladně zámku vyzvednout bezplatnou vstupenku. Vstup zdarma se nevztahuje na hromadné zájezdy.

Výběr článků

Načítám