Hlavní obsah

Program Prazdroj lidem přerozdělil tři milióny neziskovým organizacím

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V letošním roce proběhl již dvanáctý ročník programu Prazdroj lidem, v rámci něhož mají soutěžní projekty neziskových organizací možnost získat dodatečné finanční prostředky na svoji realizaci.

Foto: Alena Oudová

Výběr projektů přímo ovlivnili obyvatelé regionu, kteří zaslali takřka 8 tisíc hlasů.

Článek

Letos se z přerozdělení podpory ve výši tři milióny korun těší deset neziskových organizací. Výběr projektů přímo ovlivnili obyvatelé regionu, kteří zaslali takřka 8 tisíc hlasů. Největší podporu získalo Centrum Hájek. Svůj projekt zvolili také zaměstnanci společnosti a Rada reprezentantů složená z osobností regionu.

Slavnostní vyhlášení výsledků proběhlo v uplynulém týdnu v Návštěvnickém centru Plzeňského Prazdroje.

Vítězným projektem veřejnosti se stal projekt Centrum Hájek, který přihlásila Asociace pro pomoc handicapovaným dětem, jež provozuje denní a týdenní stacionář pro handicapované děti z Plzeňského kraje.

Projektem zaměstnanců Plzeňského Prazdroje se stal projekt Římskokatolické farnosti Plzeň - Plzeňské zvony, který přispěje na výrobu a instalaci zvonů v katedrále sv. Bartoloměje.

Svůj projekt zvolila i Rada reprezentantů a její volbou se stal projekt Studijní a vědecké knihovny Plzeňského kraje, která peníze použije na restaurování historických knih, konkrétně se jedná o dvě české bible z 16. století.

Vedle 3 vítězných projektů získalo finanční dar od společnosti Plzeňský Prazdroj ještě dalších 7 projektů, kterým byla podpora rozdělena podle získaného počtu hlasů veřejnosti.

"Podtitulem letošního ročníku programu bylo heslo Pro budoucí generace, což je jasná výzva organizacím, aby předložily projekty, které přinesou odkaz a užitek dalším generacím. Těší mne, že prostředky z programu pomohou k realizaci dobrých věcí, které tady zůstanou i do budoucna," uvedla Drahomíra Mandíková, ředitelka firemních vztahů a komunikace Plzeňského Prazdroje.

Reklama

Výběr článků

Načítám