Hlavní obsah

Přítelkyně Báry Nesvadbové se představily při autorském čtení v Ostravě

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve středu 25. září se uskutečnila v ostravském Domě knihy LIBREX beseda, autogramiáda a autorské čtení nejpopulárnější české autorky Báry Nesvadbové, která zde divákům představila svoji novou knihu Přítelkyně.

Foto: Josef Zajíc

Dům knihy LIBREX v Ostravě 25.9.2013: Bára Nesvadbová a její Přítelkyně.25.9.2013

Článek

Středeční besedu 25. září zahájila Veronika Jáhnová, programová manažerka Librexu, rychlou zahřívací otázkou: "Jak se máte, paní Nesvadbová?

"Mám se skvěle. Jsem ráda, že tu mohu s vámi být. Ráda do Ostravy jezdím představovat svoje knihy, protože se vždy setkávám s příjemnými lidmi," odpověděla autorka.

Pak se již beseda točila okolo její knihy Přítelkyně, vydané letos na jaře. Kniha obsahuje dvě novely o ženském přátelství. První z nich pojednává o dvou kamarádkách z vysoké školy, z nichž jedna žije v Londýně a druhá v Praze. Druhý příběh vypráví o dvou sestrách, z nichž jedné, ženě podnikatele, se rozpadá manželství a ona bojuje o děti, druhá se zamiluje do ženatého muže. Kniha byla vydána v nakladatelství MOTTO.

Bára Nesvadbová (1975) absolvovala Fakultu sociálních věcí UK. V současné době je šéfredaktorkou prestižního módního časopisu Hasper´s Bazaar. Vydala spojené povídky Řízkaři, román Bestiář,který byl zfilmován, Pohádkář, film se dokončuje, knihy fejetonů Borůvky, Brusinky, knihu pohádek Bibianě - Garpíškoviny aneb Bibi a čtyři kočky, podílela se na povídkové knize Tři maminky a tatínek a její nejnovější kniha vyšla pod názvem Přítelkyně.

Pár informací podala o natáčení dalšího filmu podle její knïhy Pohádkář, který scénáristicky zpracoval Marek Epstein v režii Vladimíra Michálka. Hlavní ženské role hrají Eva Herzigová a Aňa Geislerová. I podle novel Přítelkyně se nyní chystá film.

Autorka knihy Přítelkyně Bára Nesvadbová pak divákům přečetla úryvek ze své knihy a začala diskuze. Diváci se ptali, jak píše, jaký je rozdíl mezi prací šéfredaktorky módního časopisu a samotným psaním povídek, fejetonů a románů, jak snáší přeměnu jejího literárního díla na filmové vyprávění - a co chystá dále... Na závěr se uskutečnila autogramiáda.

Reklama

Výběr článků

Načítám