Hlavní obsah

Příbram hostí 11. Evropské setkání mládeže

Novinky, Tomáš Vašíček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od neděle 18. května do čtvrtka 22. května hostí Příbram již jedenácté Evropské setkání mládeže z regionů tzv. čtyřdohody. Spolupráce Opolského Vojvodství, Burgundska, Porýní-Falce a Středočeského kraje funguje již více než 10 let a pravidelná setkání mládeže jsou jednou z hlavních aktivit.

Foto: Jiří Kubík

11. Evropské setkání mládeže

Článek

Slavnostní zahájení akce proběhlo v neděli večer za účasti středočeského hejtmana Josefa Řiháka v penzionu Nový rybník v Obořišti. Hejtman ocenil dlouholetou spolupráci regionů a upozornil hosty na nejzajímavější místa v regionu. Návštěva většiny z nich je součástí programu setkání mládeže. 

Setkání mladých lidí ze zúčastněných regionů je letos zaměřeno na kulturní dědictví regionů a podtématem jsou evropští velikáni z jednotlivých regionů, které si mladí lidé navzájem představí.

Hosty čeká například prohlídka památníku Karla Čapka ve Strži u Dobříše, půldenní návštěva Prahy, kde se mimo jiné setkají se zástupci Středočeského kraje přímo na Krajském úřadě, v plánu je také prohlídka Příbrami, návštěva expozice A. Dvořáka ve Vysoké u Příbrami, nebude chybět ani přednáška v Hornickém muzeu či večerní koncert v rámci Festivalu Antonína Dvořáka. 

Středa bude ve znamení workshopů na téma kulturního dědictví Středočeského kraje, se zaměřením na význam A. Dvořáka, F. Drtikola, hornictví, poutní místo Sv. Hora či K. Čapka. Návštěvu a jednotlivé poznatky budou moci mladí návštěvníci zpracovat volnou formou a na závěr budou také vyplňovat dotazník, který poslouží jako zpětná vazba pro organizátory. 

„Program, který zde mladí lidé ze čtyř regionů Evropy mají, je velmi pěkný, plný zajímavých návštěv a navíc přednášky a komunikace probíhají v angličtině, kterou si tak mohou zdokonalit či procvičit. Tato setkání jsou velmi úspěšná, oblíbená a mají pro meziregionální spolupráci velký význam. I nadále budeme jako Středočeský kraj tyto aktivity podporovat,” dodal k setkání hejtman Josef Řihák. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám