Hlavní obsah

Příběh Sidonie Nádherné ožije v muzikálu na Letní scéně divadla Ungelt

Novinky, Petr Mráček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aneta Langerová a Marta Kubišová společně s dalšími protagonisty muzikálu Touha jménem Eidonis pokřtili CD singl, předvedli společný duet a poslali do světa tento nový muzikál divadla Ungelt.

Foto: Petr Mráček

Aneta Langerová a Marta Kubišová ve svých kostýmech

Článek

Od 19. června se na Letní scéně divadla Ungelt bude odehrávat příběh Sidonie Nádherné. Málokterá žena v dějinách tak okouzlovala slavné umělce jako Sidonie Nádherná, známá v povědomí české i evropské kulturní veřejnosti jako mecenáška umění. Byla to především neobyčejně zajímavá osobnost s velmi pokrokovou duší - jako jedna z prvních žen v českých zemích řídila automobil.

Autory příběhu jsou Karel Štolba (autor hudby) a Marta Skarlandtová (autorka libreta), kterou si určitě mnozí budou pamatovat z dob, kdy byla jednou z nejpopulárnějších televizních hlasatelek u nás.

V hlavních rolích se představí Aneta Langerová (představitelka mladé Sidonie) a Marta Kubišová (představitelka zralé Sidi). Pro obě zpěvačky je tento muzikál psán přímo na tělo. Děj se odehrává střídavě v letech 1900 - 1949, kdy ve svých 64 letech Sidonie odchází do exilu.

Aneta Langerová o osobnosti baronky i své pěvecké kolegyni říká: "Sidonie mi přirostla k srdci z různých důvodů. Jedním z nich je její touha po svobodě, volnosti a kontaktu s přírodou. Také objevuji její odvahu, stejně tak jako u Marty Kubišové. Spolupráce s Martou mne velmi těší. Při každém pohledu na ni si vzpomenu na své dětství."

Marta Kubišová o své roli prozradila: "Postava Sidonie Nádherné je mi bytostně blízka. Bylo to inteligentní a svobodomyslná žena, velká milovnice zvířat i nadšená kuřačka. Jsem okouzlená i libretem a hudbou, a také Anetinou interpretací mladé Sidonie."

Reklama

Výběr článků

Načítám