Hlavní obsah

Při požáru v rodinném domu zemřel senior, patrně se udusil

Novinky, Leona Roháčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Osmašedesátiletý muž zemřel při požáru v rodinném domu v Jedovnicích na Blanensku. Hasiče ve čtvrtek v podvečer zavolala přítelkyně seniora, který nevycházel. Při jejich příjezdu již v domku nic nehořelo, muže bez známek života našli hasiči v zakouřené místnosti. Lékař konstatoval jeho smrt.

Foto: HZS Zlínského kraje

Ilustrační foto

Článek

Událost byla ohlášena jako výbuch kamen. Na místo krátce před 17. hodinou vyrazili profesionálové z Blanska a dobrovolníci z Jedovnic

"Dalším průzkumem a šetřením vyšlo najevo, že ve vstupní chodbě domku již dříve shořela kartonová krabice o velikosti zhruba 50 krát 50 centimetrů. Uvnitř byly ohořelé zbytky vysavače. Požár zřejmě po vyčerpání zásob kyslíku zanikl samouhašením," uvedl mluvčí jihomoravských hasičů Jaroslav Haid s tím, že osmašedesátiletý muž se patrně udusil toxickými zplodinami hoření.

Dřívější čas požáru potvrdil také průzkum termokamerou v okolí shořelé krabice, kde hasiči nenaměřili žádnou zvýšenou teplotu, která by nasvědčovala nedávnému hoření.

Přesný průběh události a čas úmrtí seniora spolu s vyšetřovatelem Hasičského záchranného sboru Jihomoravského kraje zjišťují policisté.

Související témata:

Výběr článků

Načítám