Hlavní obsah

Při oslavě narozenin bodl kamaráda dýkou

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Na linku tísňového volání záchranářů oznámil v neděli 18. srpna krátce po půlnoci jednasedmdesátiletý muž, že loveckou dýkou bodl do ramene svého kamaráda. Oba celý den v chatě u Napajedel na Zlínsku popíjeli alkohol.

Foto: Policie ČR

Loveckou dýkou bodl starší pán svého kamaráda.

Článek

„Do místa události vyjeli nejprve napajedelští policisté, po chvíli také kriminalisté. V chatě našli dva muže. Oznamovatele a jednačtyřicetiletého muže z Orlové, který byl lehce zraněný na rameni. Dechová zkouška ukázala u obou mužů hodnotu vyšší než dvě promile,“ informovala dnes mluvčí zlínské policie Monika Kozumplíková.

Staršího z mužů policisté zadrželi a umístili do policejní cely. Mladšího převezli záchranáři k ošetření do nemocnice. Policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu ublížení na zdraví ve stadiu pokusu.

„Následující den policisté oba muže vyslechli. Přestože již byli střízliví, bylo velmi těžké dopátrat se důvodu napadení. Ani jeden si situaci před bodnutím nepamatoval, nevybavovali si ani, že by mezi nimi došlo ke konfliktu nebo k hádce, která by mohla být příčinou útoku,“ sdělila mluvčí.

Podle policistky se shodli se pouze na tom, že se znají už asi dvacet let a pravidelně se navštěvují. Tentokrát spolu oslavovali narozeniny staršího z mužů. Kriminalisty tak čeká nelehká práce při objasňování těžko pochopitelného napadení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám