Hlavní obsah

Přes čtvrt roku obtížně dostupná Zavadilka je pro řidiče i cyklisty opět dosažitelná

Novinky, Petr Hejna

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Oprava silnice spojující okraj Českých Budějovic s jihočeskou metropolí byla dokončena v sobotu 26. listopadu.

Foto: Petr Hejna

semafor již zmizel

Článek

Od srpna letošního roku se automobilisté potýkali s komplikacemi spojenými s rekonstrukcí vozovky v oblasti městské části Zavadilka. Ještě na začátku září byly mnohé boční ulice prakticky nedostupné a tak se zájemci nemohli dostat ani k místním provozovnám, jako je například restaurace San Marco u Lišovského rybníka. Stejné problémy vznikaly při pouhé snaze navštívit známé.

Nově vybudovaný kruhový objezd na křižovatce E. Rošického a M. Horákové, tedy s dostupností uvedené lokality související dopravní uzel, je v provozu zhruba dva týdny. Pokládka asfaltu na ulici E. Rošického, která způsobovala náhodným návštěvníkům nejen zprvu takřka nulovou dostupnost objektů na levé straně Zavadilky, ale i značná zdržení díky regulování průjezdu semaforem, byla o uplynulém víkendu dotažena ke zdárnému konci. Současně s tím je zprovozněna cyklostezka a in-line trasa ze Čtyř Dvorů na Zavadilku.

Dané roční období sice není ideální pro plánování vyjížděk na kole či kolečkových bruslích, náhlé oteplení v závěru listopadu ještě může příznivcům obdobných aktivit dopřát potěšení vyrazit si na výlet na tento okraj Budějovic, kde je možno podniknout třeba i následně toulky nedalekou naučnou stezkou po hrázi Vrbenských rybníků a občerstvit se pak v restauraci.

Je plánováno i dokončení zatím zaslepeného posledního výjezdu z kruhového objezdu směrem na Hlubokou a tudíž i na Prahu.

Reklama

Výběr článků

Načítám