Hlavní obsah

Přehlídka trofejí v Bludově osloví i dětské návštěvníky

Novinky, Kamil Navrátil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Odbor životního prostředí Městského úřadu Šumperk pořádá ve spolupráci s uživateli honitby Branná a Černá Stráň a s ČMMJ OMS Šumperk od pátku 20. dubna do neděle 22. dubna v kulturním domě v Bludově Chovatelskou přehlídku trofejí ulovených v mysliveckém roce 2011.

Foto: Bohuslav Vařeka
Článek

Přehlídku trofejí zahájí trubači slavnostními fanfárami v pátek 20. dubna v 16 hodin. „Kromě trofejí je připravena expozice preparátů lesního ptactva a zvěře, kterou při běžné návštěvě v lese neudíte, protože se může jednat o noční tvory nebo vzácné živočichy,“ uvedl k výstavě Petr Božovský, referent oddělení přírody, lesů a zemědělství odboru životního prostředí. Dodal, že jsou připraveni odpovídat na všetečné dotazy dětských návštěvníků. 

Během týdne před oficiálním zahájením výstavy měli možnost výstavu navštívit žáci škol ze Šumperska, které byly osloveny s nabídkou na návštěvu. “Tuto nabídku využilo přibližně jedenáct set žáků z desíti škol. Učitelé se na výstavu s dětmi rádi vrací, protože dětem nemusí složitě vysvětlovat názvosloví některých živočichů, jednoduše jim ukážou, jak vypadají,“ doplnil informace Božovský. 

Součástí chovatelské přehlídky bude i bohatý doprovodný program. Návštěvníci se můžou těšit na lovecké signály a fanfáry v podání trubačů, ukázky vábení či přednášku preparátora. Na výstavě samozřejmě nebude chybět stylová myslivecká kuchyně spojená s ochutnávkou a prodejem vín. Pro nimrody bude připraven i prodej mysliveckých a loveckých doplňků. 

Výstava bude otevřená v pátek od 12 do 17 hodin, v sobotu od 8 do 17 hodin a v neděli od 8 do 12 hodin.

Reklama

Výběr článků

Načítám