Hlavní obsah

Představení Osloboděná slibka pomůže vsetínské LDN

Novinky, Klára Blažková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Valašský orchestr lidových nástrojů se svými sólisty a hosty zahraje v neděli 30. března od 17 hodin ve velkém sále Domu kultury Vsetín zpěvohru Osloboděná slibka. Výtěžek představení bude věnován léčebně dlouhodobě nemocných Vsetínské nemocnice a. s. pro nákup nových lůžek a dalšího vybavení.

Foto: Pavel Bartoň

Osloboděná slibka

Článek

Osloboděná slibka, lidová zpěvohra o čtyřech dějstvích pro orchestr, sóla a sbor na motivy pověsti z Velkých Karlovic, je svým pojetím i obsahem v oblasti lidové kultury ojedinělým dílem.

Na jevišti se představí stovka účinkujících: mimo jiné i členové souborů Vsacánek, Vsacan, Kotár, Jasénka i kumštýři mimovsetínských spolků a profesních seskupení, například členové operního sboru Národního divadla Moravskoslezského a členové dechové kapely Polančanka. Hlavní role ztvární Klára Blažková – Obručová, Rudolf Danajovič, Ivana Kašparová a Martin Rožnovják. Autorem hudby je umělecký vedoucí Valašského orchestru lidových nástrojů Jiří Kašpar, libreto zpracovala Ivana Kašparová podle jedné z pověstí z knihy Heleny Mičkalové. Režie se ujal šéf Divadelního souboru Masarykova gymnázia Vsetín a člen Divadelního souboru Jana Honsy Karolinka Miroslav Urubek.

Dojemný příběh lásky, které není přáno, již přilákal na dva tisíce diváků všech věkových kategorií. Ve stoje tleskali stovce účinkujících včetně Valašského orchestru lidových nástrojů s dirigentem Jiřím Kašparem, který zpěvohru připravil na podzim roku 2012 k příležitosti 10. výročí založení orchestru.

„Dát dohromady tak velký soubor s orchestrem dalo spoustu práce. Jsme rádi, že se Osloboděná slibka lidem líbí a těšíme se na další představení. Věřím, že návštěvníky ani tentokrát nezklameme," zve všechny zájemce umělecký vedoucí Jiří Kašpar. 

Přijďte se podívat na zhudebněný baladický příběh o nenaplněné lásce v koloritu lidové mystiky, poetiky a pomozte společně s námi podpořit dobrou věc!

Informace o předprodeji: Předprodej vstupenek probíhá v kině Vatra: pondělí až pátek 14.00 - 19.30 hodin, v sobotu a v neděli vždy 60 minut před představením (obvykle 16.00 až 19.30 hodin).

Reklama

Výběr článků

Načítám