Hlavní obsah

Představení Anny Kareniny v RockOpeře Praha začne křtem klipu Kopačky a koncertem MataHari

Novinky, Tomáš Kopečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

RockOpera Praha si n a sobotu 23. ledna připravila pro své fanoušky netradiční program. Nejen, že uvede další reprízu své nejnovější opery Anna Karenina, ale speciálním zpestřením představení bude křest nového animovaného klipu Kopačky.

Foto: RockOpera Praha
Článek

Součástí podvečera v RockOpeře Praha bude i koncert skupiny Matahari, jejíž zpěvačkou je představitelka Darji Oblonské zpěvačka Žántí.

Celý program začne v pražské RockOpeře Praha od 17 hodin. 

Opera Anna Karenina se inspiruje známým příběhem o zásahu vášně do osudu poměrně vyrovnaného manželského páru na motivy románu Lva Nikolajeviče Tolstého. Místo v prostředí carského Ruska se však odehrává v současném světě motorkářů. V ústřední trojici se kromě Jana Toužimského mohou diváci těšit na Jiřího Zonygu coby Alexeje Karenina a zejména na hlavní hrdinku Annu Kareninu v podání Pavly Forest. 

Klasickému příběhu v rockově-metalovém zpracování odpovídá i vizuální podoba představení, která kromě energické hudby a dechberoucích artistických čísel nabídne i originální kostýmy, stylové masky, ohnivou a světelnou show.

„RockOpera je výjimečná v tom, co dělá. Spojuje tvrdou rockovou a metalovou hudbu s pestrými příběhy, spojuje emoce a vášně. Je to pokaždé neuvěřitelná energie, úžasná atmosféra, skvělá muzika, a to hlavně díky lidem, kteří do toho jdou vždycky naplno,“ zve fanoušky zpěvák Arakainu a představitel Alexandra Vronského Jana Toužimský.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám