Hlavní obsah

Předposlední prázdninový víkend je na zámku Nový Hrad v Jimlíně u Loun nabitý kulturními akcemi

Novinky, Vladimír Jakub Mitura (Zámek Nový Hrad, p.o.)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Víkend 25. a 26. srpna nabídne v sobotu divadelní představení Hostinec u kamenného stolu a v neděli se uskuteční Hudební festival.

Foto: Vít Pávek

Fotografie z loňského Swingového festivalu.

Článek

V sobotu se mohou návštěvnicí těšit na poslední divadelní představení letošní návštěvnické sezony. Od 20 hodin na se odehraje pod širým nebem na prvním nádvoří představení Hostinec u kamenného stolu v podání divadla Ty-já-tr KO. z Prahy. Jedná se o úsměvnou retro komedii z dob, kdy muži byli ještě okouzlujícími džentlmeny a dámy hodny dobývání. Vstupné činí 80 Kč.

O den později, v neděli 26. srpna se uskuteční 7. ročník tradičního Hudebního festivalu. Program začne v 10 hodin na prvním nádvoří.

Multižánrový festival nabídne české písně 60. let, skotskou dudáckou hudbu, swing, filmové melodie, pop-rock, latinsko-americkou hudbu a dixieland. Festival bude moderovat člen Severočeského divadla z Ústí nad Labem Pavel Machát. Pro děti bude připraven dětský koutek, tvořivé dílničky, malování a různé hry. Hudební festival je realizovaný díky finanční podpoře Ústeckého kraje. Zakončení festivalu bude v 17 hodin a vstupné je dobrovolné.

Návštěvníci festivalu samozřejmě mohou také navštívit zámek s průvodcem a zhlédnout kupříkladu pomalu končící výstavu originálních filmových kostýmů a rekvizit Císařův pekař, Pekařův císař, která bude k vidění už jen do 2. září.

Reklama

Výběr článků

Načítám