Hlavní obsah

Pozvánka na komentované procházky po Brně

• Aktualizováno
Novinky, Jiří Smutný

Turistické informační centrum města Brna připravilo v rámci cyklu podzimních komentovaných procházek tři akce na první polovinu října. Všechny se uskuteční o víkendu 10. a 11. října.

Foto: Jiří Smutný

Česká ulice

Článek

Zájemci o téma Češi a Němci s přihlédnutím k 29. říjnu 1918 se sejdou v sobotu 10. října v 10 hodin u kašny na náměstí Svobody. Libor Vykoupil z Filozofické fakulty Masarykovy univerzity jim přiblíží dobu, kdy Němci korzovali Kobližnou a zejména Běhounskou ulicí, Češi Rudolfovou, dnešní Českou, a oba proudy se pak stýkaly na náměstí Svobody.

Procházka Gregor Johann Mendel začne v neděli 11. října v 10 hodin před Mendlovým muzeem Masarykovy univerzity na Mendlově náměstí. Účastníci si připomenou období před 150 lety, kdy neznámý Mendel křížil v augustiniánském klášteře na Starém Brně rostliny a ze získaných poznatků vyvodil principy dědičnosti. Jeho objevy jsou dodnes základem genetiky. Součástí procházky bude prohlídka muzea.

Rovněž 11. října se uskuteční procházka nazvaná Židlovský hřbitov. Účastníci se sejdou ve 14 hodin v Brně-Židenicích u vchodu do hřbitova v Nezamyslově ulici č. 27. Součástí procházky jedním z nejkrásnějších židovských hřbitovů v Evropě bude videoprojekce v přednáškovém sále.

Každá procházka je určena pro omezený počet osob. Doporučuje se proto zakoupit vstupenky v předprodeji TICmB na Radnické 2.

Reklama

Výběr článků

Načítám